Er vi trygge og lykkelige?

Vi lever i bymiljøer, men vores genetik er næsten den samme, som i stenalderen. Dengang levede vi på naturens betingelser, og var nødt til at bruge vores instinkt for at overleve.

Ifølge miljøpsykolog Roger Ulrich har vi bevaret vores overlevelsesinstinkt, og er i stand til at vurdere et miljø på millisekunder.
I byen er naturen ofte fraværende, og vi får mange forskelligartede informationer. Ulrich mener, vi er nødt til at bruge vores logiske sans for at navigere i denne informations-strøm. Denne proces fører ofte til træthed og stress. I naturen slapper vi af og vores positive følelser øges. Vi bliver glade og afslappede. *Kilde

DSC02157

Nymølle

I Mølleådalen i Ravnholm ønskede IBM at opføre deres hovedsæde i 90’erne. Dette rejste en storm af protester, og det blev starten på en fredning af det 418 hektar store område. Imidlertid nåede IBM at opføre deres bygning under stor hensyntagen til den smukke dal.

Normalt er jeg ikke glad for glashuse, men i dette tilfælde må jeg overgive mig. Naturen spejles, så det kan være svært at se, hvor bygningen slutter, og himlen begynder.

DSC01770

DSC01775

Hvis man står på én af de to møllesten inde i midten af halvcirklen, er der et enestående ekko, næsten som i The Whispering Gallery. I kan finde flere oplysninger om PLH, arkitekterne, som står bag opførelsen af bygningen, samt hvilke landskabsarkitekter, der har bidraget med deres arbejde her. Det er lykkedes at opføre ‘Halvcirkelhuset’, så det smelter ind i omgivelserne, og fremhæver det unikke miljø i dalen.

DSC01777      DSC02168

DSC02218

Rådvad

DSC02173

På vej mod Stampen

DSC02183

Udsnit af et mange hundrede år gammelt egetræ

DSC02186

Musvåge over Stampedammen

DSC02200

Stampedam

DSC02227

Det hvide bindingsværkshus til højre er Fileværket fra 1700 tallet, Rådvad

DSC02237

Jægersborg Dyrehave

DSC02262

Jægersborg Dyrehave

DSC02279

‘Halvcirkelhuset’ Nymøllevej, Ravnholm

DSC02290

Nærumbanen, Ravnholm

DSC02295

‘Halvcirkelhuset’ 

Det kan betale sig at kæmpe for vores miljø. Et godt miljø resulterer i et godt helbred til glæde for os alle sammen. Det skaber større kreativitet, god energi og giver en god sammenhængskraft i samfundet. Naturen hjælper os til at blive hele mennesker, og det får os til at elske naturen. En god cirkel er sluttet.

DSC08801

Lad os hjælpe hinanden med at reducere behovet for antidepressiv medicin i verdens lykkeligste land 🙂 😉

I 2013 var der ca. 455.000 brugere af SSRI medicin i Danmark.

12 thoughts on “Er vi trygge og lykkelige?

  • Hej Lars. Jeg er rigtig glad for din tilbagemelding.
   Det glæder mig altid, når jeg ser dine børn deltage i jeres aktiviteter i naturen.
   De gode oplevelser vil de tage med sig ind i voksenalderen. Det er uvurderligt 🙂
   Mange hilsner,
   Hanna

 1. Hej, Hanna. That is interesting. It’s hard to build new structures in an urban environment without upsetting lots of people. But I don’t know what to think about that big glass structure. I suppose the Pyramids, Stonehenge and the Great Wall of China must have looked out of place at one time.
  All the best, Alen

  • Hi Alen. Maybe you misunderstood me based on my pictures and text. I am fascinated by the ‘glass house’ in Ravnholm because the architects have succeeded to reflect the nature. One tree is enough to form an entire forest using the reflections in the glass, but I don’t fancy the dark glass facades of skyscrapers in Copenhagen. They appear cold and gray.
   My main goal with my post was to tell about all the good things nature can offer to us human beings. Sorry I did not make myself clear at that point.
   All the best,
   Hanna

  • On a busy day like yesterday it may happen that I miss important things. Today I laughed at your comparison between ‘the glass house’ and The World Wonders. Though I have my doubt that the house will remain unchanged for 4000 years 😀
   All the best,
   Hanna

 2. Fint inlägg – vackra bilder och eftertänksam text. Jag förstår om du inte är glad i glashuset, men på din bild där det smälter samman med himlen är det vackert. Och det är så rätt att vi botar med naturens hjälp. Den senaste forskningen visar att patienter på sjukhus tillfrisknar snabbare om de får ha riktiga naturbilder på väggarna istället för abstrakt konst. Jag vet av egen erfarenhet att mot stressjukdomar är naturen oslagbar.

  • Kære Leya. Mange tak for din kommentar, som jeg er meget glad for. Det er så fint, at naturen har den gode indflydelse på os. Det er så enkel en metode, og helt fri for bivirkninger.
   Ja, stress er vor tids sygdom, og flere mennesker end vi tror, bliver hårdt ramt.

   Det er interessant, at du nævner naturbillederne. Nogle hospitaler i Danmark anvender naturbilleder på væggen i venteværelset. Det har gavnet mange mennesker, før de skulle i en kemobehandling, og har ligefrem fjernet deres kvalme. Det er fremragende med den slags virkemidler.
   Glashuset i Ravnholm er jeg fortjust i 🙂 fordi det er lykkedes for arkitekterne at genspejle naturen. Et træ er nok til at danne en hel skov ved hjælp af refleksionerne i glasset, men mørke glasfacader på højhuse i København bryder jeg mig ikke om. De fremstår kolde og grå.
   Mange gode hilsner til dig,
   Hanna

 3. Så fint dette var, Hanna! Jeg er så enig med deg i utsagnet om at naturen hjelper oss til å bli hele mennesker, og at det får oss til å elske naturen – den gode sirkelen.
  Ellers må jeg beklage at det er en stund siden jeg har fulgt bloggen din, men det har skjedd ett eller annet som har gjort at den hadde falt ut av listen over blogger jeg følger. Jeg aner ikke hvordan det har gått til, det er i alle fall IKKE slik at jeg bevisst har slettet bloggen din fra listen. Nå har jeg rettet det opp, så nå håper jeg at ting er i orden.
  Ønsker deg en riktig fin uke, Hanna!
  Hilsen Kjersti

  • Kære Kjersti. Det er dejligt, at du er tilbage 🙂 Jeg ville ønske alle mennesker var bevidste om, hvilken rigdom der ligger i naturen, og hvad den kan gøre for os mennesker, når vi færdes i den.
   Det er greit at du er med til at formidle din glæde ved den Norske natur via dine ski- og løbeture.
   De bedste hilsner,
   Hanna

   • Ja, naturglede er viktig å formidle. Jo flere som gleder seg over naturen og dens enorme rikdom, jo lettere vil det være å få oppslutning om å ta vare på den 🙂

Comments are closed.