Mystiske Vejnavne i Gribskov

DSC09885

DSC09858

Vejnavne, er I gode til at huske vejnavne?

Vi er ikke, og det er nok derfor, vi opfinder DSC09867vores egne. Det var først, da vi havde taget fire til fem stednavne af vores egne i brug, at vi begyndte at more os over fænomenet.

Det første navn var HARPIKS-PÅ-JAKKE-STIEN.  Vi havde fundet en sti oppe på en stor bakke i landskabet med udsigt over skoven. Jeg havde en ny skaljakke på, og den blev grundigt indviet med harpiks. En naturjakke!

Tæt på Gribsø findes KOPPEN-PÅ-VEJEN. Koppen fandt vi midt på vejen, og den indgår i dag i vores fjeldudstyr. Den har været med i Norge, og har rummet de kostelige dråber fra en norsk fjeldbæk.

I den nordlige del af Gribskov findes MYRETURE-VEJEN, her har skovens ISS folk bygget højhuse, hvorfra de udøver deres erhverv:-)

DSC09952

GRÆVLINGE-STIEN er på vej mod Esrum Sø. Vi hørte det puslede inde i krattet, og pludselig stod grævlingen et par meter fra os ved højlys dag. Da vi forsøgte at tage et billede af den, forsvandt den ind i krattet samme vej, som den kommet fra.

DSC09903

Der er mange flere, men det fører for vidt med en opremsning, der er dog én hændelse, der vakte en del undren, og derfor har lagt navn til en sø.
Vi havde gået i mange timer uden at møde andre mennesker. Nede ved en lille sø, der er gemt bag graner, hører vi pludselig en, der råber: Hej Hanna! Ud af det blå kommer Kim løbende, en gammel kollega, jeg ikke har set i årevis, og som netop den dag er ude, og træne til et kommende orienteringsløb.
Kim og jeg lavede så meget sjov på vores arbejde, at det er temmelig inspirerende at tænke på.

DSC09853

DSC09886

4 Comments on “Mystiske Vejnavne i Gribskov

 1. Rigtige flotte billeder og meget inspirerende indlæg – det med de “uautoriserede” stednavne er ved nærmere eftertanke mere udbredt end i hvertfald jeg havde tænkt på – jeg synes det er herligt og elsker rutebeskrivelser der inkluderer den slags frem for de kønsløse skov’et eller andet’, øster’noget helt andet eller veje opkaldt efter en eller anden borgmester som ingen alligevel kan huske (sagt med et uskyldigt ironisk smil) – jeg kommer til at tænke på om du kender “Slambert’stien”..? 😉

  Den ligger i Dollerup Bakker ved Hald Sø
  – og jeg aner faktisk ikke hvad den hedder i virkeligheden… ‘hahaha’

  • Mange tak for ordene, Drake. A’propos inspiration så er Dollerup Bakker ved Hald Sø begyndt at virke uhyre tiltrækkende. Slambert’stien, det lyder sjovt! Tænk dig at ligge i telt i Dollerup Bakker med en lettere forkølelse med udsigt over Slambert’stien og Hald Sø. Så skulle underholdningen været sikret!
   Mange hilsner til dig,
   Hanna

 2. Kender det godt Hanna – hos os er det “Vores skov”, “kaffebænken” (et tilfædigt brædt på en lille skrænt med udsigt over vandet), “Ørnesletten” (Hvor vi først opdagede Havørnene), “De døde fårs hjørne” osv., osv
  Rigtige dejlige billeder du har lagt på

  • Hej Jørgen. Det er lidt blæret, det der med Ørnesletten, men en dag får jeg dem nok at se. De døde fårs hjørne, det lyder lidt uhyggeligt?
   Tak for din tilbagemelding på mine billeder, der sker de sjoveste ting med lyset, når man opholder sig i en skov:-)
   Mange hilsner,
   Hanna

Have you experienced anything like this? Your comment or your story is very much appreciated!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: