Istidslandskab

Jeg har været på vandring i Farum Naturpark. Store fredede områder nordvest for København. Nærmere betegnet området mellem Slangerup og Farum.

Landskabet er præget af den sidste istid for 13.ooo år siden. Området var dækket af flere hundrede meter is, og da isen langsomt smeltede bort, lå området tilbage med dødishuller, tunneldale, åse og søer.

Nældesø

Nældesø

Her ved Nældesø spiste jeg min madpakke, og ved siden af mig sad grønne frøer og dinglede med benene i vandkanten, akkurat som sidste gang jeg besøgte stedet 🙂

Mellem Ganløse Eged og Skovly

Mellem Ganløse Eged og Skovly

Her passerede jeg på tværs af en tunneldal oppe fra Ganløse Eged Skov. Der er helt utrolige smukke kig ned igennem tunneldalestrøgene, der ligger meget markante i øst/vest gående retninger.

Ved Ganløse Eged

Ved Ganløse Eged

Ved Ganløse Eged

Ved Ganløse Eged

Tunneldal

Tunneldal

Tunneldal ved vandskellet

Tunneldal på vej mod vandskellet

Buresø

Buresø

På sti til Buresø

På sti til Buresø

Højlandskvæg

Højlandskvæg

Tunneldal

Tunneldal

Langåsen

Langåsen

Foreningen Naturparkens Venner har konstueret en hjemmeside med alle de oplysninger I måtte få brug for, hvis I vil besøge stedet.

På hjemmesiden finder I detaljerede kort, adgangsforhold, historie, oplysninger om fredningen og meget mere, rigtig god fornøjelse:

Foreningen Naturparkens Venner

Stisystem og Ture

 

4 thoughts on “Istidslandskab

  1. Jeg er så vild med disse skotske højlandskvæg – okay jeg er også i tidernes morgen født som bonderøv – men de altså fascinerende – på et tidspunkt så skal jeg altså ha’ et sted, en gammel rønne med masser af terræn til sådanne hottentotter – havde faktisk kig på et par steder for et par år siden det ene ved Dollerup Bakker (du ved der hvor de har en natur kyssebænk og en sluskesti) og så et sted i det skotske højland knap 100 km fra Nessie’s vandhule – skønne billeder… 🙂

    • Første gang man skal rundt om en skotsk højlandstyr kan man godt blive lidt forskrækket, Drake, hvis man ikke er født som bonderøv 😉 🙂 Eller er vant til at færdes på en slambertsti.
      Dollerup Bakker ville være det ideelle sted for hottentotterne ❤
      100 km fra Nessie's vandhule! Så ville du lejlighedsvis kunne se halen på dyret 😀

Comments are closed.