Rusland

Vi har været på vandring over ny høstede marker, hvor ravnene fløj højt over vores hoveder. Videre gennem enebærskov og hedearealer, hvor lyngen blomstrede.
Gennem ege- og bøgeskov, Tegners skulpturpark og enge. Enge, hvor der for 7.000 år siden strakte sig en 3 kilometer lang fjord ind i landet.
Vi afsluttede vores vandring ved havet i Dronningmølle.

Kender I udtrykket, det er en by i Rusland? I overført betydning er det noget, der er helt fremmed eller ukendt. Sibirien er navnet på et landområde i det nordlige Asien, men i dansk sprogbrug er det også brugt som stednavn for vidtstrakte, øde og fjerntliggende områder.

Rusland og Sibirien er således brugt om afsidesliggende områder flere steder i Danmark, og derfor også om det ca. 260 ha. delvist fredede område, der strækker sig fra Villingerød i syd til Dronningmølle Strandvej i nord.

Jeg kan varmt anbefale Rusland på alle årstider. God tur og husk madpakken ❤

Rudolph Tegners Museum & Statuepark

 

10 thoughts on “Rusland

 1. Sibirien er også et landområde på Helgenæs.
  I al hast – men alligevel igen: Spændende indlæg – og imponerende flotte billeder
  Mvh. Anders

  • Hej Anders. Dejligt at høre fra dig 🙂
   Helgenæs ligner et område, der er værd at udforske.
   Tak for de pæne ord om billederne.
   Jeg håber, du har haft tid til at cykle i den fine sommer.
   Mange gode hilsner,
   Hanna

 2. Hej Hanna! Tak for hilsenen – dejligt at høre fra dig. Ja – jeg har fået cyklet noget – men langt fra nok. Fik endeligt taget mig sammen til at købe en ny cykel, efter 45 år med min gl. håndbyggede BSA. Den nye kører absolut meget bedre end min gamle cykel, men jeg har lidt svært ved, at jeg nærmest ligger ned når jeg cykler – det er ikke afslappende og jeg synes næsten jeg får ondt i nakken af at skulle have hovedet bagover. Nå – jeg vænner mig vel til det.
  G 9 er et dejligt kamera – jeg har selv haft et indtil det gik i stykker efter megen brug og mange år. Har nu et G 15 som er væsentlig bedre – og dette bruger jeg langt mere end mit EOS 5 D markII.
  Hjertelig hilsen
  Anders

 3. It doesn’t seem long since your pictures showed the first signs of summer, Hanna, and now autumn is appearing. Time passes.
  Another very interesting post. And if I ever visit Russia, I will certainly take a packed lunch.
  Cheers, Alen

  • Hi Alen. Sun and showers replace each other and there are beautiful dramatic skies with lots of Cumulus. The wind comes from west and brings freshness to the air. Its a great weather for hiking now.
   All the best,
   Hanna

 4. Tyskerne bruger Pommern i stedet for Rusland – deraf det danske udtryk ‘ad Pommern til’ – apropos udlandet så ligger der 2 virkelige små landsbyer på Struer-kanten der hedder Paris og Rom… 🙂

  Har Cirkus Benneweis stadig vinter”camp” i Dronningmølle..?

  Flotte billeder… 🙂

  • Har du været i Paris og Rom i Jylland? Gad vist hvad man kan opleve der; måske modeller af Eiffeltårnet og Colosseum i én til én 🙂 Kunne det ikke være fantastisk ❤
   Vinter camp? Det var jeg nødt til at undersøge 🙂 Du har ret; Benneweis
   Tak for kommentaren, Drake,
   Hanna

Comments are closed.