Gå forsigtigt og medbring en telelinse

Ja, det burde jeg måske have gjort, når jeg ser billederne, medbragt en telelinse. Fossekall, Elveprest, Elvekall og Kvernkall. På dansk hedder fuglen vandstær. Kært barn har mange navne, og norges nationalfugl har mindst 70 lokalnavne.

Det forstår jeg godt, for den er, som et kært barn. Hele sommeren har fuglen været savnet ved de vandløb, hvor vi færdes til daglig. Men for en måned siden lokaliserede jeg den igen. Jeg fik den samme følelse, da jeg så den, som når der falder sne til jul. Glæde over den hyggelige lille fugl, glæde over at vandet er så rent, at fuglen vil være her.

DSC08099

Vandstæren, som den hedder på dansk, er ikke let at få øje på. Den holder til på brinkerne mellem jord og sten, og falder fuldstændig sammen med omgivelserne, men hold udkig for den er en oplevelse. Den nejer og pudser fjerene for pludselig at dykke under vandet for at samle vårfluelarver.

IMG_0095

I øjeblikket står vandet højt i alle Mølleåens damme.
Hvor mange So F***ING SPECIAL STJERNER ville Christine Feldhaus ha’ givet de sidste måneders vejr? Jeg tror, hun ville ha’ givet vejret 5 ud af 5 So F***ING SPECIAL STJERNER. Stormflod, orkan, masser af varme og regn i rigelige mængder…

IMG_0099

IMG_0104

IMG_0107

IMG_0123

IMG_0124

IMG_0127

IMG_0128

IMG_0131

Vandstæren sidder næsten oppe på brinken til venstre for midten. Troede I det var en sten?

Skærmbillede 2014-01-19 kl. 12.21.09

Her er et skærmbillede af min film fra sidste år, så kan I se størrelsesforholdet.

Meteorologerne har lovet solskin på fredag, livet er godt 🙂

10 thoughts on “Gå forsigtigt og medbring en telelinse

 1. Hi there Hanna, such a beautiful river and the dipper is wonderful to watch, isn’t it? It’s many years since I’ve seen a dipper, they don’t frequent the lower river Ribble where I live. Your right about good water quality it’s so important for the ecosystem and environment of the river and birds like this are a good indicator.
  A super post Hanna, thank you and my regards, James 🙂

  • Wonderful to hear from you, James. It is I who should thank for your lovely comment.
   It is a great privilege to see animals and birds, even so close to the city, as in this case. Large parts of the river system have been preserved. It is undoubtedly a good idea to ensure the unique nature that continues in a broad belt out to sea, Oeresund.
   All the best,
   Hanna

 2. Hej Hanna. Jeg har kun set en dipper én gang, så du er meget heldig. Jeg kan godt lide de gule bygninger også. Meget bedre end kedelig gamle grå.
  Cheers, Alen

  • Kære Alen. Bygninger behøver ikke at være grå, når de kan være solskinsgule 🙂 Så du har ret, ud med det grå.
   ‘The dipper’ holder til, hvor vandet er rent og ved stærkt strømmende floder og vandløb. Derfor er antallet af ‘dippers’ også en god indikator for miljøet.
   De bedste hilsner til dig,
   Hanna

 3. I love dippers Hanna, it gives me such pleasure to see one when I’m near a river. Your throated dipper looks lovely, every river should have one 🙂

  • Thank you for your lovely comment, Mike. It’s great that you also love the little bird. I feel very good about your remark, every river should have one 🙂
   All the best,
   Hanna

 4. Hei Hanna! Vind, varme og regn i rikelige mengder – det hadde vi også i mange uker, først i desember og så videre utover i januar. Men nå har omsider værgudene bestemt seg for å gi oss litt ordentlig vinter, så nå har vi kuldegrader og 10-15 cm snø. Deilig, synes jeg. Fine bilder du har tatt! Jeg liker de gule bygningene og måten de glir inn i landskapet på. Ha en fin søndagskveld 🙂
  Hilsen Kjersti

  • Tak for en dejlig hilsen, Kjersti. De gule bygninger forskønner området, det er en unik præstation og altid dejligt, når bygninger er med til at understøtte naturens skønhed.
   Dejligt at der endelig er sne i Norge. Jeg har nogle forventninger til lidt mere vinter i næste uge. Vi får se 🙂
   Ønsker dig en flot aften,
   Hanna

Comments are closed.