Planlægning af Påskeferie 2014

Vandreture i foråret byder på gode oplevelser. Fuglene er aktive, og de er synlige nu, hvor bladløvet mangler. Lyset er stærkt og insisterende. Der er meget vand i vandløbene, og det er med til at intensivere naturoplevelsen.

Vands rislen i en bæk eller brusen i et vandfald, vinden i træerne og fuglekvidder, det påvirker os meget mere, end vi tror.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Billederne er fra Danska fall, en enestående oplevelse i foråret. Flere oplysninger fra Länsstyrelsen her: Danska fall

Vi overnattede på en god hytte på Pensionat Frösakull for flere år siden. Det fungerede fint for os. Vi havde mulighed for at tilberede lidt mad, og stedet lå centralt for det område, vi ville udforske. Stedet har siden skiftet ejer, men der er mulighed for at forespørge på priser, ledighed osv. her: Pensionat Frösakull. Der er naturligvis rigtig mange alternativer til Frösakull.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skedala Skog er et smukt naturområde. Parkeringspladser findes på hovedvej 25, vejen mellem Halmstad og Ljungby. Ved Toftasjön findes toilet og parkering.

Stisystemet i Skedala Skog er ved at blive reetableret, da store dele af stisystemet er ødelagt under de seneste storme. Stormskaderne er værd at huske på, når I planlægger vandreture. Tjek i forevejen eventuelt på turistbureuerne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er I i området, er her lidt ideer til andre vandreture end dem, jeg har nævnt her, Promenadstigar och vandringsleder.

Der er kun én times kørsel fra Helsingborg til Halmstad!

Rigtig god tur! Husk madpakken, godt fodtøj, lag på lag tøj og opdateret kortmateriale. Efterlad kun jeres fodspor 😉

14 thoughts on “Planlægning af Påskeferie 2014

 1. ¡Maravillosa excursión ! Oír el ruido de las cascadas, el trino de los pájaros y esa luz… las fotos son fantásticas y el lugar es como para perderse por lo menos un fin de semana. Gracias por compartir algo tan bonito.
  Lo mejor para ti, Hanna.

  • Querida Bárbara. Nos encanta visitar Suecia por muchas razones. Es sólo una hora en coche desde Dinamarca, pero la naturaleza es muy diferente de donde vivimos en Dinamarca. Esto es en parte debido al suelo rocoso en Suecia, y es en términos generales por las que puede ver las hermosas cascadas.
   Todo lo mejor,
   Hanna

 2. Hej Hanna. Jeg skulle til at sige ‘forlade kun dine fodaftryk ‘er den perfekte afslutning, men Ledrakenoir slå mig til det. Fantastiske billeder. Det ligner en rigtig smukke område.
  All the best, Alen

  • Spring is a wonderful time of the year. Rainfall is limited and the light is intrusive, it’s like there are an insistence that everything in nature needs to wake 🙂
   There are many beautiful excursions in the area, so it’s hard to choose if time is limited.
   All the best,
   Hanna

Comments are closed.