Over Jostedalsbreen

Mange af jer har nok hørt om Jostedalsbreen. Bræen ligger nordvest for Jotunheimen, ude på vestlandet i Norge. Det er her, hvor glitrende blå fjorde skærer sig ind mellem svimlende stejle snedækkede fjelde.

I foråret kan I opleve blomsterende frugttræer, som et ekstra incitament, til at besøge denne enestående natur. Billedet her er fra Geirangerfjorden, der ligger lidt nord for området. Vandfaldet kaldes for De Syv Søstre.

Norge_0040

Klik her, for at opleve en svimlende tur over Jostedalsbreen, og hør hvordan gårdskarlene ‘smuttede’ over fjeldet, og hjem igen samme aften/nat for at nå hjem, og malke køerne efter ballet i nabobygden.

29 thoughts on “Over Jostedalsbreen

 1. Det er et spektakulært billede, Hanna. Det giver mig lyst til at ro deroppe i min langskib. Måske den dag vil komme.
  Cheers, Alen

  • Dear Mike. It is rightly one of the biggest tourist attractions in Norway. The picture does not provide the surroundings justice.
   In addition, we met some of the nicest people in the mountains. Resourceful humorous and helpful.
   So in a way it is a fairy tale land 🙂
   All the best,
   Hanna

  • Hi Alexander. I saw the pictures of the falls in the news. At the same time it was both frightening and impressive. The cold came so fast!
   All the best,
   Hanna

 2. Bedøvende vakkert, Hanna!
  Jeg håper det nye året har startet godt for deg.
  Ha det bra,
  mange hilsener fra Norfolk,
  (Dina) Hanne

  • Kære Hanne. Tak for din dejlige hilsen.
   Håber, I er gået fri af stormenes skader.
   De bedste ønsker for det nye år,
   Hanna

 3. De har været i god form de bønderkarle – først turen der hen – så svinge tøserne hele aftenen – for så at ile hjem igen – inponerende… 🙂

  Betagende billede… 🙂

  • Kære Drake. Du har ret, jeg er vild med tanken om sådan en form.
   Vi har oplevet hjemmebrygget norsk øl i fjeldheimen, det var meget festligt, men der var ingen taxa, da vi skulle hjem til hytten i mørke. Det foregik med stav- og pandelygter i steinur 😀

   • Jeg har kommet meget i det norske gennem mange år og har sågar boet der en periode – kender dem de ‘lurendrejere’ og finder stort behag i deres selskab… 🙂 🙂

    Kender til deres “spirituelle” fritidsinteresse – i øvrigt tankevækkende at på det norske konsummarked (business to costumer) da bruger vores norske venner gær i en mængde der svarer til at hver enkel deroppe alt inklusiv fra spæd til død – der svarer til 1½ stort franskbrød pr næse – så er det jeg tænker hvor tit ser man franskbrød deroppe… “hahahaha”

    Har været til utallige norske lokal fester – hvor der ikke var indkøbt drikkevarer og alligevel var stemningen perfekt… 🙂 🙂 😉

  • Det ville være være svært hyggeligt, Hans 🙂
   Prøv at tjekke linket til NRK’ s film, jeg synes, det er god fortælling!
   Mange hilsner,
   Hanna

Comments are closed.