Tunneldalslandskab med stejle stigninger

Her tæt ved Slagslunde, meget langt ude på landet, sad min søster engang i sin bil med et nyerhvervet kørekort og græd, indtil hun fik så meget hold på sig selv, at hun forsigtigt kunne køre videre.
Vejene var nemlig væk, og det var kun elledningerne, der markerede et vejforløb i det snedækkede landskab, men vanen tro klarede hun også denne udfordring.

DSC08286

Det var også her ved Slagslunde Forsamlingshus, vi engang begyndte vores vandring sammen med nogle venner. Det var koldt, det var november, men humøret var højt. Vi kom forbi Gulbjerg Mose, der var helt stille, og tågedisen lå hen over vandet. Nogle lystfiskere havde overnattet langs bredden, og var nu i gang med morgenmaden. Vi havde også morgenmaden med, hjemmebagte boller og tebirkes.

Ved mosen var der en stemning, jeg aldrig har glemt.

DSC08292

Derfor står jeg igen ved Gulbjerg Mose. Her er stadigvæk smukt, så jeg fortsætter ad trampesti op langs bredden. Men stilheden bliver brudt af trafikstøj, og minderne fra den omtalte morgen forbliver minder, og lader sig ikke genopfriske. Jeg går videre gennem skoven mod Buresø og pludselig går tre rådyr over stien. Vindretningen er rigtig, og de passerer uanfægtet.

DSC08304

Jeg når frem til Buresø, og her er et lille frokostselskab i opbrud. To af gæsterne er gået i vandet, mens den tredje, en ung mand, fortærer resterne af Pepperonien på en lækker pizza. Vi får en hyggelig snak, inden jeg fortsætter over i Ganløse Eget, og her finder jeg Danmarks bjerge.

DSC08597

DSC08609

DSC08611DSC08608DSC08586

Her ved Nælde Sø er der tid til lidt frokost, mens grønne frøer sidder rundt omkring og dingler med benene i vandkanten 😛

Dette landskab er unikt, og det er næsten med vantro, jeg bevæger mig igennem disse istidsskabte bjerge …nå ikke, så bakker da.

DSC08628

Her i bakkerne i en højde på 33,5 meter over havet har Mølleåen sit udspring
Jeg fortsætter videre forbi mod Bastrup Sø.

DSC08325

Tæt ved Bastrup Tårn hører jeg høje latterudbrud, det ene efter det andet.

DSC08328

– og nu forstår jeg. Hestene viser, at de godt kan svømme, og det imponerer.

Jeg forsætter forbi Bastrup Tårnet og får følgeskab et par kilometer af en sort retriver, lige indtil jeg nærmer mig Klevads Mose

DSC08440

Her er enestående smukt.

DSC08404

Køerne er en del af naturplejen, og forhindrer mosen i at springe i skov.

DSC08425

Der er kælet for detaljen, her ved den eksklusive rasteplads i det sorte hus.
Bænke udenfor og indenfor. Oplysninger om Klevads Mose og hvilke dyr og fugle, man kan forvente at finde her. Udsigten, den kan ikke beskrives…

DSC08431

Jeg går gennem store sivskove, indtil jeg når ud til Gedevase Bro, her fortsætter jeg over til Sortemose og de Ungarnske vandbøfler, inden jeg sætter kursen langs Farum Sø og stationen.

DSC08572

Det er et fantastisk arbejde, der er lagt i at etablere dette stisystem.

Husk madpakken, rigeligt at drikke og kortmateriale og efterlad kun jeres fodspor.

Rigtig god tur!

16 thoughts on “Tunneldalslandskab med stejle stigninger

 1. ¡Maravilloso viaje, sin duda! Las fotografías son espectaculares y trasmiten paz y serenidad. Muchas gracias por compartir algo tan bello.
  Un abrazo y lo mejor para ti.

  • Querida Barbara. Muchas gracias por tu buen complemento. Me inspira para continuar mi trabajo 😛 Algo que me fascina de estos espacios son las luces y sombras y por supuesto la hermosa oportunidad entre los pantanos de lagos y bosques.
   Todo lo mejor,
   Hanna

 2. Så flotte bilder, Hanna! Og for et fint og variert naturområde – med sjøer, myrområder, skog og kulturlandskap i skjønn forening 🙂

  • Hvor dejligt at høre fra dig Nina!
   Det område har efterhånden givet mig mange dejlige oplevelser.
   Jeg har tænkt på jeres opbrud fra den fantastiske overfyldte 😛 strand. Håber, I bliver glade for den nye destination.
   All the best,
   Hanna

 3. Sikke et vidunderligt sted, Hanna. Udsigt over søer og felter er smukke. Og bjergene samt! Jeg skal huske dig råd til næste gang jeg er ude at gå – en madpakke og masser at drikke. Dette er noget jeg glemmer.
  Cheers, Alen

  • Hej Alen. Du skal prøve at gøre alvor af mit råd. Lækre rester fra aftensmåltidet, små mundrette stykker frugt i forseglet emballage, sprøde kiks og hjemmebag til teen og koldt vand med økologisk limeskal i.
   Jeg kan fortælle dig, hver pause bliver en fest, og vandringen bliver som en leg 😛
   Mange gode hilsner til dig,
   Hanna

 4. En imponerende serie af flotte billeder – skøn natur – på et tidspunkt sad jeg med “Hist hvor vejen slår en bugt ligger der et hus så smukt” i tankerne… 😉

  • Kære Drake. Mange tak for det. Jeg blev overrasket over at finde så smukt et landskab over så langt et stiforløb. De få huse der lå op til stien, var ganske velbevarede, dørene sank ikke i knæ 🙂
   Stiforløbet er også velegnet til en mountainbike.
   Mange hilsner,
   Hanna

Comments are closed.