Flot vandretur på Farum Søsti

Vi har været på vandretur rundt om Farum Sø. Lyder det kedeligt, det var det ikke.

DSC02994

Turen er meget varieret, og afmærket med en natursten for hver kilometer med motiver udført af billedhugger, Olav Johannisson.

DSC03293

Turens længde er på 10 km med mulighed for mange afstikkere ned til bålpladser ved søen, Oldtidsstien og flere andre spændende områder.

DSC03144

Vi spiser lidt af vores proviant ved Præsteskov Landgangssted, én af de mange hyggelige bålpladser. Her er vi tæt på Sortemosen, der sammen med Sækken udgør EF Fuglebeskyttelsesområde.

DSC03045

Årsagen til beskyttelsen er rørhøg og plettet rørvagtel. Derfor er områderne ikke tilgængelige, da fuglene kræver fred. Stierne er dog etableret langs med områderne, og der er mulighed for mange store naturoplevelser.

DSC03177

DSC03300

Farum Sø er en del af Mølleådalen, dannet af den sidste istids store ismasser, der smeltede for omkring 15.000 år siden. Stien rundt om Farum Sø går gennem fredede områder eller skov.

DSC03294

De mangeartede naturtyper i landskabet skyldes til dels at kalken i jorden varierer meget.

DSC03179

Efter 4 km stenen kan I tage en af stierne ned gennem Ryget til Farum Sø, alt efter om det er sø eller skov I har mest lyst til på dagen, smukt er det under alle omstændigheder.

DSC03202

Her er vi tæt på Sortemose, hvor man har udsat 1,5 tons tunge vandbøfler fra Ungarn, som naturplejere i det våde område, desværre var de ikke at se, da vi kom forbi, men måske er de på ferie?

——————————–

Det er dejligt nemt at finde til Farum Sø. Her kan I downloade kort over Farum Søsti, S-toget kører næsten helt frem til søen.

Husk god proviant og drikke, det giver en vellykket vandretur.

Pas godt på naturen, efterlad kun dine fodaftryk. God tur!

12 thoughts on “Flot vandretur på Farum Søsti

  • Thank you so much Seonaid. Nature means a lot to me. I always end up by a lake or by the sea like to day inspired by the pictures in your post: Ocean Spell.
   All the best,
   Hanna

 1. Det ser så smuk og fredelig, Hanna. Og himlen altid blå i Danmark. Men jeg er ikke så sikker på, jeg vil gerne møde vandbøfler på min tur i skoven.
  Alen

  • Det er dejligt at høre fra dig, Alen.
   Du har ret, det gør ondt, når vandbøfler på 800 kg træder dig over tæerne.
   Det er ikke så tit, jeg har sikkerhedssko på i skoven 🙂
   De bedste hilsner til dig,
   Hanna

  • Tak for det, Bente. Det er så dejligt at blive positivt overrasket, og det blev jeg på denne tur.
   Mange hilsner til dig,
   Hanna

  • Tak for det, Drake. Det overraskede mig at stien rundt var så varieret med hensyn til vegetation og højdeforskelle, men den er jo en del af en markant tunneldal.
   Når skolernes sommerferie begynder, kan man leje en robåd, det virker ret idyllisk.
   Området ved Farum Sø indgår i et stort EU LIFE-projekt, der bl.a. skal sikre levesteder for en række spændende og truede arter, men jeg er ikke stødt på nogen slambertsti, det må være en forglemmelse 🙂
   Mange hilsner
   Hanna

   • hahaha” – “slambertstier” de er alle steder heldigvis for det
    og det er slet ikke så slemt som det lyder… “lol”

    Noget andet er at det må være skønt med alle de muligheder der reelt er omegnen af København for naturoplevelser – ‘slambert’ eller ej… 🙂 😉

    Farum er jo kun en s-togstation væk… 🙂

 2. Hej Hanna
  Farum sø kedelig!?!?
  Nej aldrig!
  Det er jo nærmest “min baghave” og jeg kommer der særdeles ofte. Det vrimler med dyr og gode oplevelser. Hvis man giver sig lidt tid kan man få nogle helt enestående naturoplevelser – både på kamera og nethinde.
  Det værste der kan ske er man bliver rendt over ende af alle de andre der har opdaget stedet…

  mvh Jørgen

Comments are closed.