Tornadojægere og “Norgesvejr”

Jeg elsker at vandre og cykle i det, vi kalder for Norgevejr. Blå himmel, frisk vind og drivende hvide skyer.

Vores frit opfundne meteologiske fænomen indebærer sol, lav luftfugtighed, frisk vind og god sigtbarhed. Det er den vejrtype, vi har oplevet i Norge, når vi har holdt ferie i september. Deraf navnet.

Når et Norgesvejr var under opsejling, var jeg den første på pletten i Ejby Ådal, Landskabet er formet af istiden, og her blæser det næsten altid. Solen og skyerne præger bakkerne med skiftende lys, og dette enestående område har budt på fantastiske naturoplevelser for mig. Jeg håber, I kan danne jer et indtryk , når I ser mine billeder fra de forskellige årstider:-)

– Og nu tænker I, hvad har Ejby Ådal, og dejligt dansk sommervejr at gøre med folk som kører rundt i deres biler, og jager tornadoer for at få et adrenalinkick? Det drejer sig om følelser, om at mærke at man lever.

Jeg jager hvide skyer på en havblå himmel, fordi jeg bliver glad af Norgesvejr.

3 thoughts on “Tornadojægere og “Norgesvejr”

 1. Hej Linda

  Tak for de pæne ord.
  Norden er vores foretrukne vandreområde, selvom regn og byger kan forstyrre helhedsindtrykket:-)
  Det er sjovt at bruge kamera, det intensiverer naturoplevelsen.

  Mange hilsner
  Hanna

 2. Fantastiske billeder, Hanna. En af de aften sun på havet er virkelig god. Området ser et meget rart sted.
  Alen

  • Hi Alen. Thanks for your comment. I think it is the first time I’ve used the word magical about an experience but it was.
   The area is old Viking land, with several natural harbors along the coast. The area is small, but the environment is something special. The picture with the sunset became a memorable evening. I biked down to the river valley for photographic experimentation. Naturally, I took the tripod along with the camera. I stood in the stream with the tripod and took the picture. It was completely quiet except for a few birds, rippling water and a fishing boat in the distance. It was black night before I arrived at my home.

Comments are closed.