Cycling Without Age in Denmark

Jeg havde hørt om projektet i medierne; inviter de gamle mennesker med ud i en Rickshaw. Men pludselig dukker en hel kortege op på Brede Alle i Kongens Lyngby, Ole Kassow er naturligvis i spidsen.

Ole er også ophavsmand til den fantastiske idé. Her er et udpluk fra et interview med Ole i Cyklistforbundet:

“Som studerende for år tilbage arbejdede jeg på et plejehjem, og jeg oplevede, at beboerne blev taget hånd om på en god og professionel måde, men at de i det store og hele var isoleret inden for plejehjemmets mure. Sådan er det stadigvæk langt de fleste steder.

Der er ganske enkelt ikke ressourcer til mange individuelle ture ud i byen eller parken. Resultatet er, at det altoverskyggende største problem for ældre i dag er ensomhed og følelsen af isolation fra det samfund, som de engang var en del af.
Med den baggrundsviden fik jeg sidste år den skøre idé, at man måtte kunne bruge byens mange rickshaws til at give de ældre en god tur rundt i de kvarterer, hvor de selv har levet og cyklet gennem en menneskealder. Jeg lejede derfor en rickshaw for en dag og troppede op på det lokale plejehjem og tilbød en tur til beboerne.”

Læs hele intervewet, klik her.Brede Alle er en vej med et enestående miljø. Til den ene side ligger Frilandsmuseet og til den anden side snor Mølleåen sig igennem sivene. Langs med vejen står unikke gamle mosbegroede træer og skaber et magisk univers.

______________________________________________

GOD TUR 🙂 ❤

14 thoughts on “Cycling Without Age in Denmark

 1. That’s fantastic. I have spent a lot of time visiting nursing homes in the past few years and I find the residents are usually bored and apathetic. This activity is so stimulating.
  Alen

  • Thanks a lot, Alen. You are absolutely right about the apathetic mood that can reign in nursing homes. There is a need to rethink the old traditions we have concerning our senior citizens, and here I am not thinking of cost benefit analysis.
   Thank you for your point of view.
   All the best,
   Hanna

  • Yes, it is brilliant isn’t it, Ash? Rethinking old traditions can really change a lot of stuff. Thanks for your cosy comment 🙂
   PS I hope you have noticed the old trees ❤ 🙂
   All the best,
   Hanna

   • One of the brilliant things about trees is that they can continue to grow & live to be hundreds of years old! And we continue to love them! It’s a shame but that cannot always be said about the care of people.

   • Today there are many old people who have large resources. That may help to create the needed change.
    If the old trees could tell their opinion of humanity, maybe they wouldn’t be loved so much 🙂 The old trees must have seen many stupid things accomplished by humans.

  • Hej Ole. Hyggeligt at høre fra dig, og tak for din mail 🙂 Du er meget velkommen til at bruge de billeder, du har brug for til din film.
   Det er ikke tilfældigt, jeg har kamera med på mine ture. Jeg brænder for at formidle de oplevelser, man kan få ved at færdes i naturen. Det er mit mål, at jeg via mine billeder og historier kan opnå en indtægt, der er til at leve af. Bøger, blog m.m.
   Jeg er glad for at kunne bidrage med billeder til jeres vigtige arbejde, og samtidig blive krediteret for mine billeder.
   Du kan kontakte mig, hvis du har brug for billederne i en højere opløsning: brevtilhanna@gmail.com
   De bedste hilsner
   Hanna Greenwood
   PS Det var en fornøjelse at se jer på Brede Allé 🙂

Comments are closed.