Med Toget ud til Furesøen

Jeg har været på en dejlig vandretur ved Furesøen.
Toget kører til Holte Station, og her starter jeg min tur. Ved bagsiden af stationen ligger Vejlesø. De er i gang med at reetablere den lille bådebro. Jeg fortsætter videre op ad Dronninggårds Allé, og drejer ned ad ‘Ved Furesøen’.

DSC03314

DSC03296

DSC03300

Jeg fortsætter mod Holte Roklub, og der er virkelig forår i luften.

DSC03316

Området bærer stadigvæk præg efter stormene.

DSC03304

Vaserne er et interessant sted, og en tur op i fugletårnet er selvskrevet. Fuglene er gået til frokost, men udsigten er flot som I kan se i headeren.

DSC03370

Ved Birkerød Sejlklub står der bænke, der er velegnet til et hvil. Det er mens jeg sidder og nyder solen at Havnepolitiet kommer. De har meget fokus på mig, indtil det går op for mig, at de ser forbi mig, og iagttager en badegæst, der har været så uforsigtig at bade uden tilladelse.

DSC03381

Her er gæsten på vej ind på land, stærkt forfulgt af de to betjente.

DSC03385

De er ikke til at spøge med, og følger hvæsende gæsten på land. På afstand står en hejre og ignorerer optrinnet, han har set det før! Skalleslugerne har travlt med at gøre kur til hinanden, de ænser hverken gæst eller politi.

DSC03405

Undervejs på min tur er der et sted, jeg glæder mig til at opleve igen. Det er Høje Klint, men inden jeg når dertil, møder jeg Benedikte. Hun er på vej hele Furesøen rundt og hun er glad for dagen.
Vi får en hyggelig snak om at vandre, og det geniale ved at tage tog eller bus ud på tur. Det giver mulighed for at afkorte, eller forlænge turen, alt efter hvordan vandringen forløber.

DSC03413

Høje Klint skuffer ikke, her er en flot udsigt til Luknam, den lille halvø tæt ved Næsseslottet.

DSC03418

DSC03426

DSC03432

Jeg afslutter turen ved Farum Station. Det har været en rigtig god tur, og jeg er lidt ærgerlig over at tiden er knap, for jeg havde gerne fortsat ned gennem Nørreskoven til Frederiksdal. Men snart 🙂

Rigtig god tur og husk ‘brødbestikkelse’ til Havnepolitiet, hvis I vil bade 😎 😀

21 thoughts on “Med Toget ud til Furesøen

 1. Så deilig å se vårbilder. Flott serie!
  Er det gulveis (gul anemone) du har tatt bilde av? Den med de hvite støvbærerne?

  • Rigtig mange tak Hans. Dejligt at høre fra dig. Det er erantis eller vinterblom.
   Den gule anemone titter frem sidst i april, først i maj. Den blå anemone kommer først, så den hvide og til sidst den gule 🙂
   Mange gode hilsner til dig og en god weekend,
   Hanna

  • Gracias querida Bárbara. Fue maravilloso porque el sol brillaba intensamente 🙂
   Un gran abrazo para ti también.
   Hanna

  • I remember The Grenadier Pond, ‘The Last Autumn Breath’ and your lovely autumn pictures, Alexander. Hopefully the frost soon loosened its grip in Toronto. Here in Denmark we had 18 degrees Celsius yesterday, it was like a summer day, and maybe it’s a new record for the month of March.
   All the best,
   Hanna

   • Thank you so much, Alexander. I know that you have the right attitude. Enjoy the snow perhaps there will be cleared an area at The Grenadier Pond, so you can ice skate 🙂
    All the best,
    Hanna

 2. I dejligt solskinsvejr besøgte vi Sankt Ansgar Kilde, sikke en skøn skov. vi mødte en mand der fortalte os om Kuskehuset, der ligger tæt ved kilden; her slog Ole Kollerød en mand ihjel, O.K..var vist en af de sidste, der blev henrettet..

  • Kære Mira. Jeg er meget glad for, at I havde en vellykket tur, og tak for din tilbagemelding 🙂
   Du skal også ha’ mange tak for at bidrage yderligere til historien. Der eksisterer flere beretninger om Ole Pedersen kaldet Kollerød, jeg valgte denne fra Rudersdal Museer, som kan læses her
   Mange forårshilsner til dig,
   Hanna

   Til jer som læser denne kommentar kan I læse en historie værdig til en krimi her

  • I guess it depends on who you are 😀
   At the moment the temperature in our fjords is 4 degrees celsius. I don’t know the exact temperature for the lake. If I went for a swim it would be at the beach. Probably because I’m use to the beach then it feels more safe 🙂
   I’m looking forward to a new post from ‘The Fourth Continent’
   All the best,
   Hanna

  • Tusind tak, Bente 🙂 Der er nydeligt, også på den anden bred!
   Jeg har været på nogle flotte kanoture på søen, det er et smukt fristed.
   Det er også Danmarks dybeste sø på 37,7 meter. På det stejleste sted er der et fald i søbunden på 20 meter.
   Rigtig god dag til dig,
   Hanna

 3. Foråret blomstrer helt sikkert i Danmark, Hanna. Men vær forsigtig med at bestikke politiet. Du kunne ende i alvorlige problemer.
  Du gør mig til skamme, fordi jeg ikke har været ude på en god gåtur i flere uger. I morgen er min fridag, så vil jeg skynde mig ud i bakkerne, inspireret af dine solrig forårsdag billeder.
  Cheers, Alen

  • Kære McEff. Du er helt sikkert undskyldt for dit fravær i din smukke egn. I morgen du afsted 🙂 Fridag, og 9 grader celcius med svag vind fra nordøst. Så blomstrer foråret også hos dig.
   God tur, husk madpakken og noget godt at drikke 🙂
   Mange forårshilsner,
   Hanna

  • As for corruption, it is sometimes necessary to have a home baked bread under your arm when you hike among primitive cultures 🙂

 4. Nydelig innlegg, Hanna! Det er virkelig smart å benytte buss eller tog når man skal ut på tur. Da kan man jo avslutte turen akkurat der det passer.

  • Tak for det, Kjersti! Vi tager også tog og bus i Norge. Engang startede vi i Hjerkinn og sluttede i Lillehammer, med anvendelse af taxi og bus på en kortere strækning.
   Du ønskes en rigtig god søndag 🙂
   Hanna

Comments are closed.