In Search of The Funny White-Throated Dipper

Jeg håber, I har oplevet det. Dage, der er så smukke, at man aldrig glemmer dem. Sådan har de været, de tre forårsdage, hvor jeg var på udkig efter vandstæren.

Mølleådalen er et unikt naturområde, og her kan I finde the White-Throated Dipper. Fuglen søger rene vandløb med stærk støm.

DSC06888

I Lyngby-Taarbæks Stadsarkiv kan I læse meget mere om området. Her bringer jeg et citat fra arkivet, så I kan danne jer et indtryk af åen og vandet:

DSC06973

Mølleåen udspringer i Bastrup Sø og løber over en 36 km lang strækning gennem Farum Sø, Furesøen og Lyngby Sø til Øresund. Vandet falder undervejs 29 m. Åen løber i et system af smeltevandsdale fra den seneste istid for 12.000 år siden.

DSC06731

DSC06954

DSC06778

DSC06807

DSC06796

DSC06791

Ved Rådvad så jeg vandstæren for første gang. Det var helt vildt spændende. Jeg var så optaget af fuglen, at jeg nær var faldet over en fotograf med det helt rigtige udstyr.

Mit kamera er et, der fint passer ned i en lomme, og ikke vejer ret meget. Det har så til gengæld sine begrænsninger, når jeg zoomer ind over større afstand.

I kan læse mere om vandstæren hos Dansk Ornitologisk Forening, hvor I også kan høre vandstærens stemme.

DSC06655

DSC06639

DSC06879

6 thoughts on “In Search of The Funny White-Throated Dipper

 1. Jeg har aldrig set en vandstær, Hanna. Vi har dem i England, men de er sjældne. Nu har jeg set din video jeg vil holde mine øjne åbne for dem. Endnu en solrig dag i Danmark, kan jeg se.
  Cheers, Alen

  • Hi Alen.
   We had been waiting for the sun and for 3 long days we enjoyed the light and the warmth. The upcomming weekend will be back to normal.
   I had great fun finding the dipper. Looking at the bird from a distance it sometimes looked like a white stone. Clever disquise I think. Actually it is a really smart little amphibious vehicle 🙂
   Best wishes
   Hanna
   PS Here is a great link to BBC’s recording of the dipper

Comments are closed.