Treebeard in the Fairy Forest

I went to see Treebeard the other day and he still has a majestic appearance. If you wonder who is Treebeard I always have one foot in the world of Tolkien.

Tolkien Gateway: Treebeard, also known as Fangorn, was the oldest of the Ents, a tree-like being who was a sort of “shepherd of trees”. Very tall and stiff-limbed, with bark-like skin and leafy hair, like most Ents, Treebeard took a long time to make up his mind. He repeatedly spoke of not “being hasty”.

O! What are you doing,
And where are you going?
Your ponies need shoeing!
The River is flowing!
O! Tra-la-la-lally
Here down in the valley!

10 thoughts on “Treebeard in the Fairy Forest

  1. Flotte billeder – hvor er det? Har også selv nogle billeder af enter 🙂
    PS: Har du set filmen om Tolkien? Jeg syntes den var god.

    • Tak for det!! Træskæg står i Eventyrskoven i Nærum. De fleste billeder er taget i nærområdet. At følge Kikhanerenden fra sit udspring ved Attemosevej og ud til Vedbæk er også en dejlig tur: Kort over Kikhanerenden
      Jeg elsker trilogien om Ringenes Herre, og har set filmene flere gange 🤗

  2. Haha! Jeg kaldte faktisk en billist for en “ente” i dag (inde i min egen lukkede bil og uden nogen hørte eller så det ud over måske Google, som formentlig altid lytter) – da jeg kom til at ligge bag ham. Han kørte 40 i en 60 km zone og var cirka lige så gammel som Træskæg… Givetvis sød og rar – men helt utrolig langsommelig… Og det er jo samtidig det søde ved dem…

  3. The Ents are my favourite Tolkien characters. I know several candidates for Treebeard in Scotland too!

Comments are closed.