Vandretur fra Kikhanerendens Udspring til Havet

Jeg har været på opdagelse. Rudersdalruten krydser Kikhanerenden flere steder. Åen har sit udspring i bakkerne ved Kirkeskov, ved Attemosevej. Jeg har udforsket åens løb ud til Vedbæk Sydstrand, og jeg stødte på mange spændende historier undervejs. Mere om dem en anden gang.

Selvom Kikhanerenden passerer under Helsingørmotorvejen, er turen smuk og fredelig.
Engdragene er frodige, og jeg blev overrasket over den uforstyrrede ro mange steder på etapen. Dyrene går og græsser på Kikhaneengen, der har været fredet siden 1951, og medvirker til et billede af landlig idyl.

Da jeg gik på Kikhaneengen spankulerede en ræv over stien. Mikkel fortsatte hen over engen forfulgt af et par krager. Han havde gang i lidt research, inden han hastede under indhegningen og forsvandt bag nogle buske. Måske ventede familien derhjemme med et nyt kuld hvalpe.

Eventyrskoven ligger i udkanten af engen. Den er et hyggeligt og sjovt univers for små og større fantasifulde mennesker, den appellerer ihvertfald til mig.

Jeg måtte hen, og se Elvernes Lysning, gå på de Magiske Trapper, besøge Musiktroldenes plads ‘der var ingen hjemme’ og tale med Enten.
Jo! Det er en Ente. Der er nogen, der har skrevet, at det er Den Vise Fortællebøg.
Jeg tror, Træskæg har fået et alias, så han kan være lidt i fred. Træskæg, lyder som en dyb træblæser, Hrum! Hum! når han taler, det var en berigelse at blive indviet i hans tanker, men det blev næsten mørk nat, inden han blev færdig. Jeg skal hilse fra ham.

Etapen går over engdrag, og gennem adskellige skove. En meget smuk tur. God fornøjelse.

_____________________________________________________

Start fra Kikhanerendens udspring

Kikhanerenden og Kirkeskov

Kikhanerenden og midt

Kikhanerenden og Vedbæk Sydstrand

Et vandskel omkring Attemosevej bevirker, at vandet i Kalvemosen løber mod vest til Indre Sø og videre ud til Søllerød Sø. Vandet øst for Attemosevej ledes derimod via Kikhanerenden til Øresund. Åen har været brugt til spildevand. Nu er fliserne fjernet fra vandløbet, de omkringliggende områder er renset op, ørreder er sat ud, og alt grønnes og trives langs Kikhanerendens løb ud til havet.

25 thoughts on “Vandretur fra Kikhanerendens Udspring til Havet

 1. Treebeard is very impressive. He’d give you a shock if you didn’t know he was there. The sheep and cows don’t seem too bothered though. I expect they are used to all the magic.
  Alen

  • You make me smile, Alen. But I had trouble understanding Treebeards talk. On the other hand he had major problems in bringing me into his memo technical memory. I could pay him another visit to see if I did him unnecessary worries.
   You are absolutely right about the sheep and the cows. Lovely when you are used to magic 🙂
   All the best,
   Hanna

  • It was a cozy one of its kind with family, nature and exercise, Thank Indah.
   Wish you a really nice week 🙂
   Hanna

  • Pernille, det er dejligt at læse din positive tilbagemelding på en mandag ❤ 🙂 Det er interessant og spændende at udforske vores kulturhistoriske landskaber, historierne er næsten uendelige 🙂
   Mange gode hilsner til dig,
   Hanna

 2. I certainly did enjoy this magical green wonderland! It would be impossible not to smile after experiencing this beautiful scenery. Such beautiful nature therapy. Thank you for another wonderful collection of pictures from your country, Hanna. 🙂

  • Hi there, Jane. As usual, you make me happy with your comment 🙂 When one moves through this lush landscape rich in cultural history, you can not help but feel enriched and enlightened at the same time. It is a joy. Thanks for brighten up my day 🙂 🙂
   Wish you a great week ❤
   Hanna

Comments are closed.