En vandretur på landet med lærkesang

Jeg har været på landet i dag. Det var ikke nogen længere rejse. Det er cirka to til tre kilometer fra Holte station. I kan tage toget til Holte. Forsæt ud ad Øverødvej, og når I er forbi Havartigården, så ligger indgangen til Brygger Jacobsens Eg inde til venstre.

Lærkerne synger, stæreflokke med unger øver flotte manøvrer, gulspurven praktiserer sit særprægede kald, guldsmedene laver flere guldsmede og marken er ved at blive høstet. Det hele er meget idyllisk. Vandreturen er superflot, og er etableret i et bakket istidslandskab.

Oppe fra Høje Sandbjerg kan I se ind til København. På en klar dag kan I skelne de forskellige spir og tårne fra den 85 meter høje bakke. Mod øst ses Ven og Sverige.

DSC08962

DSC09371

DSC09369

DSC09346

 

DSC09331

DSC09327

DSC09290

 

DSC09283

DSC09281

 

DSC09020

DSC08985

DSC08971

IMAG0971

DSC09026

Her kan I læse mere om landskabet, og studere kort over området.

God tur og husk madpakken ❤

14 thoughts on “En vandretur på landet med lærkesang

 1. I nearly missed this post, Hanna. Why is the air always so clear in Denmark and the countryside always so beautiful? Marvelous piucture of the dragonfly.
  Cheers, ALen

  • I’m very selective in my choice of natural areas and weather conditions, Alen. Therefore you can easily get the wrong impression. But normally May and June are very beautiful months.
   Glad you didn’t miss the post after all 🙂
   All the best,
   Hanna

 2. Endnu en gang nogle flotte billeder der viser vores meget smukke omgivelser tæt på byen.
  Sjov nok flytter flere og flere til byen !

  Hvilket kamera bruger du Hanna ?

  • Hej Lars. Jeg er glad for, at du kan lide billederne 🙂
   Jeg har svært ved at forstå, hvorfor så mange vælger byen. Men måske har det noget med logistikken at gøre.

   Mit kamera er et ‘Cyber-shot Digital Camera RX100’. Jeg valgte det ud fra den betragtning, at et godt kamera, er ét man altid har med. Størrelsen fungerer fint, det kan blive væk i en dametaske ❤ 🙂 Det er ikke ret stort!!!
   Jeg har nogle men'er at tilføje. Det har allerede været til reparation første gang. (Fik super god betjening hos Sony i Lyngby)
   Programhjulet virkede ikke længere og displayskærmen var ødelagt; så jeg kunne ikke se motivet.
   I den forbindelse er jeg blevet opmærksom på, at jeg savner en optisk søger, fordi skærmen ikke altid er optimal. Jeg tror, at en optisk søger er suveræn at ha' uanset hvilket display, man opererer med ved ydergrænserne i lysforhold.
   Mit store problem med mine kameraer er, at forsejlingen ikke er tilstrækkelig, når jeg er ude i naturen, og det er der, jeg er 🙂
   Det resulterer i støv, og alt muligt andet, der sniger sig ind på optikken. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der ville ske, hvis jeg fiskede 😀 ❤
   Hvis jeg arbejder med semifunktionerne, og for eksempel bruger en lukketidsprioriteret indstilling, er det min erfaring, at man skal kende til forholdet mellem iso, blænde og lukketid for at være sikker på at få det rigtige billede, men det er en subjektiv vurdering 😉
   Jeg har god erfaring med Canon PowerShot G-serie. Bortset fra et par røde pixelsfejl, som jeg opdagede for sent til, at få det repareret under garantien.
   Derfor, ligegyldigt hvilket kamera du vælger, tag et billede af en 'sommerblå' himmel, zoom ind i billedet efterfølgende, og hvis der er fejl på sensor dækker garantien.
   Hvis du har flere spørgsmål, så bare spørg 🙂
   Mange naturhilsner,
   Hanna

  • Dear Peggy. I hold my breath to get the photo right.
   The colours were even more magnificent than illustrated 🙂
   Love, Hanna

  • I was almost about to ‘stumble’ over them. Thanks god I didn’t 🙂 ❤
   Thank you very much, Alexander.
   All the best,
   Hanna

 3. Betagende billeder med masser af idyl, charme og farver – mærkeligt at det ikke er et overrendt område – omgivelserne har absolut potentiale til at folk kommer væltende – for som du skriver så ligger København jo blot 1½ stenkast (nej jeg tænker ikke på brosten) derfra – så det er jo enkelt… 🙂

  • Tusind tak, Drake. Der er heldigvis ikke overrendt. Altså – jeg bør måske nok nævne, at der midt i herlighederne ligger en golfbane, men spillerne er ikke så mystiske, som de ellers kan ha’ en tilbøjelighed til 🙂 Det kan være, det er en meget hyggelig klub ❤
   Mange gode hilsner
   Hanna

Comments are closed.