Søren Kirkegaard, Lille Gribsø, DVL’s Varde og Brandfolk

Nogle gange er skoven helt stille. Jeg kan gå i timer uden at møde andre, men sådan var det ikke i går, da var der hyggelige folk på færde.

DSC00564

Jeg gik mod Lille Gribsø og Dansk Vandrelaugs Varde, denne del af skoven er lidt mere vild.

DSC00561

På vejen så jeg en vandrer med oppakning og hund forsvinde ud af en sti, og jeg blev nysgerrig, hvor mon han var på vej hen? Men snart var der mange træer imellem os, og jeg stod nu ved den smukke Lille Gribsø.

DSC00562

Her kom jeg til at forstyrre en salamander, da den var ved at gå i hi, den fik dog hjælp efter dette portrætfoto 🙂

IMAG0664

DSC00565

DSC00589

DSC00600     DSC00602     DSC00609

Ved DVL’s Varde var det gået hårdt ud over nogle træer under orkanens rasen. Store tunge grene hang stadig højt oppe, og dinglede i grenkløfter, dem skal vi være opmærksomme på, når vi går i skoven. Det er ikke altid, alt er ryddet og ufarligt.

DSC00625

Senere hørte jeg skovmaskiner og troede, det var almindelig oprydning efter orkanen. Men det var Københavns Brandvæsen, som fik et kursus af Skovskolen i, hvordan skovningsværktøjer bruges ved redningsopgaver.

DSC00641

DSC00642

Mens jeg talte med en faglærer, kom et hundespand kørende, med en glad vinkende hundefører.

DSC00643

DSC00645

DSC00644   DSC00654   DSC00655   DSC00652

Jeg kom forbi Søren Kirkegårds sten. Han skrev, at døde man på dette sted, var der så øde, at der ikke ville være nogen til at begrave én. Så slemt gik det ikke, og øde var der heller ikke. En mountain biker var kørt hjemmefra uden kort over skoven, han blev derfor glad for det, jeg gav ham.

DSC00623

“Der ligger i Gribs-Skov et Sted, som kaldes Otteveiskrogen; kun Den finder det, som søger værdeligen, thi intet Kort angiver det. […] Ingen færdes paa denne Vei uden Vinden, om hvem det ikke vides, hvorfra den kommer eller hvor den farer hen. Selv den, der lod sig bedrage af hiin forføreriske Vinken, hvormed Indesluttetheden hist inde fanger efter Vandringsmanden, selv Den, der fulgte den snevre Fodsti, som frister ind i Skovens Indelukke: selv han er ikke der saa eensom, som man er det ved de otte Veie, paa hvilke Ingen reiser.

Otte Veie og ingen Reisende! Det er jo som var Verden uddød, og den Efterlevende bragt i den Forlegenhed, at der var Ingen til at begrave ham; eller som var det hele Folkefærd vandret ud ad de otte Veie og havde glemt Een! ” (Kierkegaard: Stadier paa Livets Vei. 1845. P. 8.)

DSC00658

Ved Store Gribsø mødte jeg vandreren med hunden, han var på tur i Gribskov og havde mad med til fire dage. Han var ved at sætte madding på fiskestangen, for han ville fiske i søen. I rygsækken medbragte han blandt andet liggeunderlag, presenning og en rigtig god sovepose. Der var allerede brænde på bålpladsen, og ellers var der nok at finde efter orkanen.

DSC00659

Har I fået lyst til en vandretur i samme område kan I medbringe Skovkort: Gribskov – Nødebo. I kan tage et print, eller hente kortet på biblioteket.

Rigtig god tur! Husk flere tynde lag tøj, mad og drikke 🙂

11 thoughts on “Søren Kirkegaard, Lille Gribsø, DVL’s Varde og Brandfolk

  • Hi Lautal. I hope my post has stirred nice memories from your home region.
   Gribskov is the oldest large forest in Denmark. Only in this forest in Denmark, has an area as large as 56 square kilometers been covered with trees for over 10,000 years.
   Now it becomes one of the first national parks in Denmark.
   I wish you a nice weekend,
   Hanna

  • Jeg er glad for din kommentar, Kjersti
   Salamanderen var blevet ret livlig, fordi den havde fået varme fra min hånd, så det var held, billedet blev til noget.
   Håber du får en dejlig søndag!
   Mange hilsner,
   Hanna

  • Kære Drake. Mange tak, det var en spændende skovtur, med uventede begivenheder om hvert et hjørne 😀
   Du ønskes en rigtig dejlig søndag.
   Hanna

 1. Hanna dine ture er altid vidunderlige og fuld af farver. Walking gennem skovene er altid en fortryllende oplevelse.
  Jeg kan godt lide billedet med hundene. Det ligner det kunne være en nem måde at komme hjem efter en hård dag.
  Cheers, Alen

  • Thank you, Alen. There are many experiences and impressions in the woods, and I love to find them.
   You’re right, it would be fun to take a ride with the dogs, and especially after a long day at work where you need to get some fresh air.
   The man on the next to last picture had a dog, a cross between a husky and a GermanShepherd. It sat on its back and howled until I said hello to it. Imagine if you had ten of these kinds of dogs 🙂
   All the best,
   Hanna

Comments are closed.