Hvad betyder grønne omgivelser for os?

DSC07470

Vi er taget op til Arboretet i Hørsholm. En samling af sjældne træer og buske fra hele verden, udstikker rammen om en eksotisk park til studiebrug. Heldigvis er parken også åben for publikum.

DSC07353

I selve arboretet ligger terapihaven, Nacadia. Den er etableret i et afgrænset område for stressramte, for det er blandt træer og planter, at der sker en fysisk og mental heling af mennesker. Ikke noget hokus pokus, bare et faktum.

DSC07373

I Nacadia tilbydes mindfulnessbaseret haveterapi.

DSC07464

DSC07475

I spejdersøen finder vi mange grønne frøer. En rørhøne og en blishønekylling uden mor er blevet venner.
Vi går rundt i parken, og nøjes med at studere hvilket land de enkelte træer og buske kommer fra. Efter at have udforsket arboretet, finder vi stenten, der fører til Ubberød Dam. Det er her, vi ser en imponerende stor snog –

DSC05926

DSC05929

På vejen hjem er vi meget glade for dagen. Er det fordi vi har været ude i det grønne?Det har ihvertfald været en fantastisk oplevelse, og det er ikke sidste gang, vi besøger arboretet.

21 thoughts on “Hvad betyder grønne omgivelser for os?

 1. Parece un paraíso, lleno de calma y belleza; adoro a las ranas y me entusiasman los nenúfares. He tenido nenúfares de color naranja en un pequeño estanque, pero este año se han estropeado; tendré que reponerlos. Gracias, Hanna por este post tan bonito y relajante.
  Lo mejor para ti.

  • Las ranas y los lirios de agua, lagos y bosques exóticos tranquilos, que pertenece en cuentos de hadas. Doy las gracias cada vez que lo veo.
   Espero que sus lirios anaranjados son muy hermosas próximo año.
   Mis mejores deseos para usted,
   Hanna

  • Great to hear from you, James.
   It really came as a surprise that the arboretum was such a lovely big forest. I’m looking forward to experiencing the place in different seasons.
   I hope you will have a pleasant weekend.
   All the best,
   Hanna

  • Kære Alen. De grønne frøer er meget søde. Vi fangede et par stykker og satte dem forsigtig ned i vandet igen. Snogen fik lov at svømme sin vej 😛
   Mange hilsner til dig,
   Hanna

 2. Lidt groft kan man sige at det er underlig man ikke har fået øjnene op for det for længe siden – at skove (og i øvrigt al anden natur) er godt for sjælen – både som behandling men ikke mindst som forebyggende “behandling” – men før har det måske mere været “uautoriseret” terapi – med den allerstørste respekt for “behandlingverdenen” så burde det være en del af ens opdragelse fra barnsben at man lærte at bruge naturen konstruktivt – at bo på stenbroen er ingen undskyldning…. 🙂 😉

  Skønne billeder… 🙂

  • Det er utroligt, hvad man får rodet sig ud i, når man blogger, Drake. Nu sidder jeg og læser om hekse og kloge koner…og behandlingsmetoder 🙂
   Det sidste nye jeg har læst er, at man hænger store naturbilleder op på hospitaler, fordi det fremmer helbredelsen, på trods af den kunstige tilsnigelse.

   “Odense Universitetshospital afprøver for tiden en ny metode til at gøre sygehus-oplevelsen bedre for patienterne: et levende, digitalt maleri. Maleriet, Chromalex, er en ny opfindelse og har verdenspremiere på OUH. Chromalex er en fladskærm. Gennem et forløb på 45 minutter ændres billedet på skærmen sig fra et smukt naturmotiv til abstrakte farver og tilbage til et nyt naturmotiv.
   Forskningsresultater viser, at udsigt til natur eller billeder af natur virker helbredende og smertestillende.

   De viser, at patienter, der har kigget på natur i forbindelse med behandlingen får mindre smertestillende medicin. Desuden er de generelt indlagt i kortere tid.

   I venteværelset kan naturbilleder reducere patienternes utryghed og “forventningskvalme” før for eksempel kemo, operation eller anen behandling.”

   Mange gode hilsner til dig,
   Hanna

  • Hi Seonaid! Soothing is just the right word to use for this park. Places like this pops up all over. The green frogs liked the facilities 😛
   All the best,
   Hanna

  • Thank you so much for the compliment, Ese. I will pay attention to the themes of the competition.
   All the best,
   Hanna

Comments are closed.