Vandring fra Helsingør til Hellebæk

DSC01164

Der er travlhed i Helsingør Havn, Scandlines fragter passagerere og biler i fast rutefart. Vi går langs med vandet igennem Helsingør Nordhavn. En livlig og hyggelig lystbådehavn.

DSC01205

Vi er på vej mod Julebæk Strand fra Helsingør. Det er tungt at gå i sandet, så vi beslutter os for at spise vores frokost ved en høfde. Det er, mens vi sidder og kigger over mod Sofiero og Kullen, at der pludselig står 2 sorte skikkelser i havet lige foran os – hvor kom de fra, det er helt surrealistisk.
Det er dykkere, som er inde på lavt vand. Hurtigt er de væk med samme hastighed, som de kom. Havde de mon smoking på under dragten, og hed James, eller kom de bare fra Helsingør Dykkerklub?

DSC01247

Julebæk Strand har fået nyt sand, ca. 4000 kubikmeter og det ser rigtigt godt ud. Vandet er også indbydende, så om 2 til 3 uger –

DSC01253

Ved Restaurant Julebækhuset drejer vi ind Hellebæk Skov. Vi går højre om Kobberdam, og fortsætter videre rundt om Bondedammen inden vi slutter ved Hammermøllehus, der er et udmærket traktørsted.

DSC01273

DSC01289

DSC01299

DSC01308

DSC01358

Ved Hellebæk Station der ligger tæt på traktørstedet, tager vi toget hjem.

God Tur!

11 thoughts on “Vandring fra Helsingør til Hellebæk

 1. Det ligner en dejlig strand, Hanna. Og havet er idyllisk. For koldt til at svømme selv. Ikke dykke!
  Alen

  • Great to hear from you, Alen. I can easily understand that you have a great deal of respect for the cold sea. You’ve probably made ​​your lessons from the Duddon sands?
   It is in a quiet inlet environment I learned to swim, but I learned the important lesson on a beach on the Atlantic Ocean.
   I was dragged out to sea by the undercurrent. My only thought was not to panic. When I came to the surface, it was far from the coast and when I finally came ashore it was further down the coastline.
   I’ll never ever forget it. The water flowed over me towards the shore, and there was nothing to put up against the strong current.
   All the best,
   Hanna

 2. Very beautiful photos !
  I have passed Helsingor many many times on the way to Swaden though, I only
  saw the Castle and the wild rose on the seaside. (This rose is common even in Japan
  as the seeds were carried by the sea wave, so I missed a sea scape of Japan then) 🙂

  • Thanks a lot, Yoshizen.
   I do not think it’s a coincidence that it’s a beautiful wild flower with a distinctive fragrance that evokes strong memories.
   Kronborg Castle is always worth visiting. I will try to photograph the castle and fortress one day when I feel lucky:-)
   All the best,
   Hanna

 3. Skønne billeder fra et dejligt område. pludselig går det op for mig at det er alt for længe siden at turmålet har været et eller andet sted på Kronborg-arealet med en picnic kurv garneret med udsigten dels til en travl havn, dels et lige så travlt Øresund og svensken inden for “kigge-vidde”… 😉

  • Thank you so much Rabirius.
   At last the spring conquered over the cold cold winter.
   All the best,
   Hanna

  • Tak for det, Jørgen. Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn er dejlige blandingsskove, og der er knyttet meget historie til området.
   Forår og efterår er der store fugletræk forbi Hellebæk Avlsgård.
   Mange hilsner
   Hanna

Comments are closed.