Jeg har forlagt en Elefant og en Biografbillet

Vores kære Benny Andersen skriver i digtet, Til en der har mistet en elefant, om små sorte huller hjemme i vores stues univers. Sorte huller, der opsluger alle de dagligdags ting, vi omgiver os med, bare vi vender ryggen til.

Jeg kan godt forstå, at man kan forlægge en elefant, når det er en lille figur. En biografbillet er næsten oplagt. Har man 10 lommer i tøjet, er det den tiende lomme, man finder billetten i. Men et lysthus, hvordan kan man forlægge et kinesisk lysthus?

DSC06392

Huset stod på en lille ø i Kinabugten i Furesøen. Efter De Coninck’s tid vidste man ikke, hvad der var sket med lysthuset. Senere fandt man huset i en villahave i Klampenborg. I følge historierne om huset, har det været andre steder end i Klampenborg. Nu står det kinesiske lysthus på Nationalmuseet i Brede.

DSC06086

Jeg var ude på broen ved badeanlægget. Der havde allerede dannet sig et tyndt lag is efter morgenbadningen. Da jeg stod og så ned i det mørke vand, var det helt skørt at tænke på, at der er folk, som kan finde på at svømme under isen.

DSC06467

DSC06082

Jeg var ved Furesøen med nogle dages mellemrum. I den tid havde det regnet, sneet og regnet, for derefter at sætte ind med frost. Nu skinnede solen og det var spejlglat. Det var livsfarligt.

DSC06430

DSC06411

Ved Yachtklubben Furesøen mødte jeg to issurfere, for dem var vejret ligefrem en fordel.

Skærmbillede 2013-02-22 kl. 16.19.59

Jeg ville bare skrive om det kinesiske lysthus, der blev væk og fundet igen. Derfor var dejligt, at det dukkede op i Klampenborg. For det var på grund af lysthuset, at jeg lærte om De Coninck og den florissante handelsperiode i danmarkshistorien. Det var på grund af lysthuset at jeg blev klogere på Kinabugten, og fik genlæst et af mine ynglingsdigte af Benny Andersen, Til en der har mistet en elefant.

Hvis I vil aflægge Kinabugten et besøg, så vent lidt endnu til sneen eller tøvejret kommer.

God Tur!

__________________

I kan se svømning under is på YouTube filmen om Stig Severinsen. Her kan I se ham sætte ny rekord under isen i badebukser i Knudsø i Østjylland!

DSC06099

2 thoughts on “Jeg har forlagt en Elefant og en Biografbillet

 1. Jeg mener, at hullet i isen, hvor elefanten er skjult. Én ting er sikker, Hanna, ville jeg ikke svømme i at fryse vand.
  Alen

  • You brought a smile to my face, Alen.
   We are looking forward against spring, so all missing objects appears.
   The world record holder, the Dane Stig Severinsen swims 70 meters below the ice in trunks. I would panic after 2 cm!
   All the best,
   Hanna

Comments are closed.