The Ferry

There is something magical about this ferry, Hundested-Rørvig Færgefart. Geographically we are close to the outskirts of Denmark.
Outskirts, a word used negatively in the public debate in Denmark.
I consider the outskirts of Denmark as a gilt-edged stock.
Nowadays tranquillity and untouched nature is hard to find but it’s something we all need to find in some point of our lives.
The ferry is like a magic door to an area of adventures; to beautiful coastlines and landscapes.

The Ferry returns to Rørvig

The Ferry returns to Rørvig

_______________________________

God tur i sommerlandet,  husk regntøj og madpakke!

Skansehage og Korshage

Hundested-Rørvig Færgefart A/S

14 thoughts on “The Ferry

 1. There is lots of untouched nature in Canada… but it can be very rough & scary. I took the train through some very rugged terrain on the weekend. It was great to see it, but how can one survive in such places. I am sure you would love it! ❤

  • Haha! My friends are always a little confused and shaken when I try to involve them in my outdoor plans 🙂 …at least I would love to be on that train in Canada 🙂 I have the deepest respect to act in the right way when it comes to the outdoor and particularly Canada’s wilderness. It might not to be trifled with!!
   That kind of places are easier to visit for a few days. Flown in with the right equipment and being picked up before the bad weather and hunger sets in 🙂
   Thanks for visiting, Resa ❤

   • You would be very good in our wilderness. 🙂 The train I was on had to go very slow for 60 or so miles. The track is raised above the marshes, beaver dams and crazy trees, but all that wilderness is growing through the tracks. They are down to 1 track through this area. The other track is for workers and their equipment to clear and repair. Hanna, I was a bit scared. I imagined the train going off the track into a beaver dam. Of course now that I am home & safe, I revel in what I saw!

 2. A lo mejor eso de estar en la “periferia”, resulta ser una ventaja para conservar la naturaleza en su estado más bello y lejos del turismo que termina arrasando todo. Bonito viaje en el ferri y bonitas vistas. 🙂

  • Tiene toda la razón, Magnoliae, y al mismo tiempo se debe tener en cuenta que estas son las áreas que necesitan protección frente a la gran industria y la contaminación.
   Por el momento espero que el tiempo mejore y luego voy a pagar las playas otra visita 🙂 Esperanza usted tiene planes agradables para el verano ❤

 3. I am on a ferry myself next week, from Larne to Cairnryan. A 2 hour crossing to a new adventure! Magic!

  • I wish you a lot of fun, many surprises, unexpected challenges and a great weather on your tour next week – Happy new adventure, Ash 🙂

 4. Fascinerende billede – Hundested kunne havde været et trafikalt knudepunkt ifm søvejen mellem Nørrejylland og Nordsjælland/København, hvis nordjyderne og københavnerne havde været lidt mindre tunge i bremserne – prøvede forgæves at fortælle københavnerne at der ville blive meget kortere til Skagen – men som sagt forgæves… 😀 😀 😀

  • Tak for ‘Rosen’ 🙂 Har du også siddet i regering? 🙂
   Du har ret, Danmark er et lille land med store forhindringer. Jeg er fortaler for at binde landet sammen med færger, som et afslappet supplement til broerne, men sandsynligvis ville det være alt for dyrt, altså ikke rentabelt.
   Det er interessant, det nye projekt med vandfly mellem København og Århus -.

   • ‘hahaha’ – jeg kommer aldrig i regering, partipolitik har fanden skabt – for mange år siden fik jeg tilbudet om at blive politiker af to partier (S og V) inden for samme kalendermåned – de var øjensynlig interesseret i min arbejdskraft, men pudsigt nok spurgte de ikke til mine holdninger (men de fleste politikere er jo også arbejdsbier som pudser glorien på deres ‘konge’ eller ‘dronning’ – det er jeg ikke intelligent nok til at kunne gøre og slet ikke uden at spørge ‘hvorfor’ – jeg elsker færger og Grenå-Hundested ville havde været genial hvis trafikforbindelsen i begge ender af ruten var ført op to date – det havde hjulpet svært godt på flaskehalsen hen over Fyn og i Trekantsområdet – meeeen det skal man sikkert være politiker for ikke at kunne se, at det også havde været billigere og ‘bundet’ landsdelene bedre sammen er jo ikke parametre der tæller i politikertermer… :-/

    Jeg skal bare prøve en tur Aarhus-København når jeg kommer der op, så vil jeg have frokost i Nyhavn eller Dragør, det har jeg savnet – det er ‘tusind år’ siden sidst… 😀

   • Til det vigtigste først: Hvis det er tusind år siden sidst, så spiser du begge steder; Dragør og Nyhavn 🙂
    Jeg elsker også færger, men det var en trist forestilling, da de forsøgte at etablere en færge mellem Hundested og Grenå i 1995: Kattegat 1995-1996
    ‘Partipolitik har fanden skabt’ Det har du ret i 🙂

Comments are closed.