Stilhed er en luksusvare

Jeg passerede Lyngby sø efter en længere vandretur. Det blæste koldt hen over vandet, men kulden blev glemt et øjeblik, da solen skinnede ned mellem skyerne og reflekteredes i vandet. Jeg nød lyset og stemningen, inden jeg fortsatte min vej hjemefter.

Lyngby Kirke stod smukt i silhouet mod aftenhimlen. Drevet af nysgerrighed og interesse gik jeg op ad trapperne til kirken, der ligger højt oppe på bakken. Da kirkedøren faldt i bag mig, blev der helt stille.

De tykke kirkemure lukker alle lyde ude fra den travle myldretid nede på gaden. Jeg elsker den stilhed. Pludselig kom organisten for at øve, og så var freden forbi. Nogle gange er musikken fremragende, andre gange havde stilheden været at foretrække. Jeg afventede ikke udfaldet.

DSC05045

DSC05124

DSC05129

DSC05121

DSC05136

Om aftenen så jeg udsendelsen; Vilde Hoteller, om hotelluksus – og om vilde og unikke oplevelser. Det drejer sig ikke om guldvandhaner og silkelagener, men om mening og indhold. Programværten Mads Arlien-Søborg var taget til Italien for at besøge et hotel bygget i årtusinde gamle grotter i Sassi di Matera tæt på støvlens hæl.

Han konkluderede at stilheden i Sassi di Matera er unik. Både inde i grotten og udenfor. Hotellets stræben efter autencitet er lykkedes. Det eneste der strider mod oplevelsen er det installerede WiFi, men Mads Arlien-Søborg klager ikke over den lille afvigelse.

Sissi di Matera minder på mange måder om Jerusalem. Jeg har besøgt staden for en del år siden. Oplevelsen var meget fremmedartet og helt vildt spændende.

På billedet sidder jeg uden for Dome of the Rock i Østjerusalem.
Klikker I i billedet, kan I se Unesco’s film om Sassi di Matera.

IMG_20141128_0003_NEW

Stilhed er luksus, lad os bare slå det fast med syvtommersøm, men SSSH!! Stille nu 🙂 🙂

27 thoughts on “Stilhed er en luksusvare

 1. Vilka fantastiska bilder som andas stillhet och andakt. ❤ Håller med om att stillhet är en luksusvare.
  Kjære hilsner fra Vestlandet.

  //Annika Myrhammar

  • Tak Annika for den hyggelige hilsen. Vi må profilere stilheden på bedste vis ved hjælp af vores blog. Billeder kan heldigvis være udtryksfulde i den sammenhæng 🙂
   De bedste hilsner herfra,
   I ønskes en god søndag aften,
   Hanna

 2. Aldeles nydelige bilder, Hanna – ikke minst de to med vann-motiv 🙂 Og så har vi da begge skrevet innlegg om “luksusen” stillhet, jeg avsluttet mitt akkurat nå. For slik er det jo, at stillhet er et verdifullt gode for oss mennesker. Kanskje bør jeg oppsøke Sassi di Matera…
  Ønsker deg igjen en fin uke 🙂
  Kjersti

  • Hej Kjersti. Sassi di Matera er endnu et rejsemål på min bucketliste. Svømme med delfiner er et andet. Stilheden under vandet er helt fascinerende og et andet univers jeg gerne dyrker 🙂
   Mange gode hilsner til dig,
   Hanna

  • Es muy bueno saber de ti, Bárbara. Podría haber pasado el lago sin mirar a la luz y que podría tener su casa se apresuró a mantener el calor. Pero aproveché el momento 🙂
   Un fuerte abrazo de un día de invierno tempestuoso frío,
   Hanna

 3. You have had a marvelous experience there, Hanna. On several occasions in the past I have sat for a few minutes reflecting in the silence of a country church. It is a refreshing experience, both physically and spiritually, irrespective of any religious views you might hold.
  To sit and listen to an organist practising is an added bonus.
  Cheers, Alen

  • Hi there, Alen. I love that kind of experiences. Maybe we are more susceptible to sensory impression when we have walked in the wild. More susceptible to the emotional, the poetic, the meditation and the spiritual.
   If there is a next time I will stay and listen to the organists impact on the organ 🙂
   You mentioned that you have had a few minutes of reflections in some of those country churchs. Perhaps you had one when ‘Walking the Old Corpse Road – Mardale to Shap’ as your post is named.
   All the best,
   Hanna

 4. Hanna, beautiful photos as always, I have developed a real appreciation for the churches in this country, I particular;y love the small country churches as I wander the trails and byways here. Their well manicured grounds, ornate interiors are something special that should not be lost and need to be seen to be appreciated.

  • I agree with you. Churches have also been of great importance to me with their narration about history, culture and of course the spiritual part. I have been in Rye Kirke located in Skjoldungelandet. Maybe you have visited this church. I know you have been hiking in Skjoldungelandet 🙂 The church is among the many ‘way churches‘ that are found throughout the country.
   As you put it so well they need to been seen to be appreciated.
   Hanna

Comments are closed.