Smuk start på efterårsferien

Ikke en vind rørte sig. Sollyset varmede vores kinder og gav ny energi. Det var en fortryllet dag. Vandreturen i skoven var smuk.  Jeg fandt et pragteksemplar af en Skade Blækhat, flot ser den ud, men den er giftig. Jeg spiser aldrig svampe, jeg har fundet. Jeg mangler viden, stadigvæk –

DSC02963

Der er dage, hvor jeg har svært ved at være indenfor. Afsted på cyklen efter frokost. Folk ‘gik i kø’ i Jægersborg Dyrehave, men jeg havde et mål. Hvordan havde dyrene det?

På min vej forbi Eremitageslottet så jeg et tableau lignende optrin.

DSC02979

Flere mennesker havde forsamlet sig foran slottet, og så ud til at befinde sig i en meditativ tilstand. Jeg forstod dem godt.

Jeg kørte videre ned af bakken, og inde i græsserne sad to damer, og nød synet af nogle kronhjorte. Husk tjek jer for flåter fik jeg sagt, inden de forsvandt ud af mit synsfelt. Folk tænker ikke over flåter, når de er i Jægersborg Dyrehave. De tænker mere på picnickurve og kølig hvidvin. Det er heller ikke at foragte.

Tilsidst nåede jeg frem til et af foderhusene. Kronhjortene havde travlt med at få den sidste bast af de mange takker.

DSC02997

DSC03020_2

DSC03015

Rigtig god tur i det smukke efterår ❤

8 thoughts on “Smuk start på efterårsferien

 1. Hi Hanna. Those pictures of the red deer are magnificent. You must have been able to get really close.
  The ink cap mushrooms that grow in England can be eaten when they are young and before they have become too black – but they react with alcohol so they are best avoided if you like a glass of wine with your meal.
  Most fungi can be eaten, but the trick is to know which ones.
  Cheers, Alen

  • Tak Alen. Kronhjortene er fredelige lige nu, men det varer ikke længe før man skal holde sig på afstand 🙂
   Jeg refererer her, hvad jeg har læst om Skade-blækhat, Coprinopsis picacea, hos Danmarks Naturfredningsforening: Den har en noget ubehagelig lugt, der minder om dårlig ånde. Den regnes for at være giftig, men er ikke dødelig.

   Read this part, Alen: Coprinopsis picacea

   All the best,
   Hanna

  • Querida Isabel. Es un placer compartir ❤
   Ciervos rojos es impresionante. No pasa mucho tiempo antes de que su rugido territorial se puede escuchar en todo el bosque. Es fascinante.
   Abrazos,
   Hanna

 2. ‘hehehe’ – det der med svampe, jeg eeelsker svampe – men mangler lysten og modet til selv at samle – det uddelegerer jeg til folk der klogere end jeg – denne der ville jeg tro var en lakridssvamp… 😀

  Krondyr er så flotte dyr og med meget mere majestætisk holdning end aahh nååh lad nu det hvile… 😀

  Skønne billeder, godt du passer på de sat**s flåter, har aldrig selv været angrebet men kender et par stykker der har været turen igennem – det er ikke sjovt.

  • Lakridssvamp! Det skal vi ha’ indført i skovenbunden ❤ 🙂
   Jeg kan huske, at en såkaldt svampeekspert døde for en del år siden af svampeforgiftning. Det var den sidste svamp, der fik hans organisme til at lukke ned efter flere års indtagelse af samme svamp. Giften ophobede sig i kroppen indtil et vis punkt, så var det slut. Du er jo ‘vidensbank’, så du må gerne hjælpe med facts. Jeg kan ikke finde svampeekspertens navn på søgninger 🙂

   Jeg tror, der er en grund til, at krondyr har en smuk holdning. En diskusprolaps, hvis de har en diskus i deres nakkehvirvel, ville nok være uundgåeligt med 10 -15 kg’s vægt, ‘hoved + gevir’ og en sjusket holdning 😕

   ‘Hold vennerne tæt, men dine fjender tættere’. Jeg tror, jeg springer over, hvad flåter angår. Jeg har allerede haft dem for tæt på 2 gange. Mine tal for Borrelia er meget interessante. Mit immunsystem har været aktiveret. Desværre kan kroppen ikke gøre bruge af immunstofferne ved et nyt bid.
   Flåter er træls 🙂 Derfor er jeg meget obs., men det er svært, når jeg færdes så meget i naturen, som jeg gør.

Comments are closed.