Fyrtårne, Musvåger og Golfkrig

Jeg er taget til Falsterbo syd for Malmö for at se 10.071 musvåger trække ud over havet mod Danmark. Min optimisme er stor, da jeg går ud over strandheden, det bliver en oplevelse for livet.

Falsterbo og Skanør er navne, jeg har hørt som værende fantastiske fuglelokaliteter, så det er nødvendigt at rejse over Den Jävla Bron 😯

På vej ud i klitterne opdager jeg, at den svenske vejrudsigt har fejlet. Folk bader og soler sig, det er stegende varmt. Instinktivt har jeg ladet jakken blive hjemme, men alligevel. Jeg havde forventet 14 grader og en frisk brise. Det er ihvertfald 20 grader og vindstille.

DSC08919

DSC08916

Ude over vandet ser jeg et lille fugletræk, det er alt! Det er middagstid, og det er måske én af grundene til, at de 10.071 musvåger udebliver 😥

Det er nu, jeg starter vandringen mod Falsterbo kyrka. Kirken har haft de samme svære betingelser, som Den Tilsandede Kirke på Skagen.

DSC08924

Vandringen fortsætter videre mod, hvad jeg tror, er Skandinaviens ældste fyrtårn, og efter en lang, varm og kedelig tur på asfaltvej, når jeg endelig frem til Falsterbo Golfklub.

For det er her bag ved golfbanen at Falsterbo Fyrtårn ligger. Det første der møder mig, er store hegn, der skal opfange vildfarne skud. Fint nok! Det næste jeg ser, er en skilteskov.

Her er det meningen,  at man skal tjekke kugleregnen fra venstre og fra højre, men det skal gøres i den rigtige rækkefølge:

DSC08936

DSC08939

Vi har før krydset golfspillere i Sverige, og lad mig fortælle jer en ting, de er meget fokuserede.

Det er et stort aktiv at kunne fokusere, men vi er før blevet meget forskrækkede, når et råb har gjaldet gennem stilheden.

Ved det næste skilt traf jeg min beslutning, jeg var ikke forberedt på krig. Foranstaltningen er næsten samme øvelse, som hvis man bliver overrasket af tordenvejr i bjergene. Sæt dig på hug med samlede ben og bøj hovedet mod knæene, og kryds fingrene for at du ikke bliver ramt.

Falsterbo Fyr må vente indtil en dag, hvor golfklubben tilbyder at eskortere mig gennem skudlinien i en pansret mandskabsvogn :mrgreen:

_____________________

I har måske set musvåger svæve over skov og mark, mens de kommer med deres karakteristiske skrig. Tænk hvis man fik lov at opleve 10.071 musvåger trække ud over havet fra Falsterbo, som det skete den 11. oktober 2010. De fløj mod Stevns og sydover. I løbet af dagen registrerede man tusinder af musvåger i området.

Vi har en svensk forbindelse, de er ekstremt herlige at være sammen med 😉

12 thoughts on “Fyrtårne, Musvåger og Golfkrig

 1. ¡Magnífico post, Hanna, con unas fotos preciosas! Tengo familia en Malmö y me han dicho que este verano ha sido muy bueno, que se han podido bañar en la playa con unas temperaturas altas. Me ha hecho mucha gracia la guerra de los golfistas… y todo lo demás.
  Lo mejor para ti con un abrazo.

  • Gran saber de usted, Barbara. Ha sido un verano único con mucho sol y casi sin lluvia. En lugar atípico para el verano nórdico. También tenemos familia en Malmo te conozcan entre sí 😉
   Mis mejores deseos y un abrazo para ti también.
   Hanna

  • Ja, det gider man godt rejse efter, Bente, en tiendedel kunne også gøre det 😉
   Håber, du får en dejlig uge.
   Mange hilsner,
   Hanna

  • Tak for det, Hans. Håber du har tid til at fotografere høstfarverne i det smukke norske fjeldlandskab –
   Mange hilsner,
   Hanna

 2. Er det ikke skader der kan finde på at samle golfbolde, måske er de bedre til det end golfspillerne – jeg har hørt (kun et rygte) at mange golfspillere har golfbolde i lommen og et hul i denne lomme så de kan ryste en golfkugle ud af buksebenet hvis de ikke kan finde deres egen (eller ikke vil finde sin egen) – men som sagt det var kun et rygte… 😉

  Rigtig flotte billeder… 🙂

  • Ha!Ha! Den med hullet i lommen, den historie kan jeg godt lide. Så ligger bolden pludselig perfekt, og ikke ude i et vandhul 😯
   Mange hilsner til dig, Drake og god weekend.

 3. Det er et meget farligt sted at gå, Hanna. Aldrig har tillid til en golfspiller, fordi de er en forskellige arter. Skam om musvåger – men jeg elsker denne lille hytte med den lille skorsten i klitterne.
  Cheers, Alen

  • Kære Alen. Jeg valgte at se situationen fra den komiske side, og vende om. Det er i høj grad et spørgsmål om, hvordan golfklubben tilrettelægger spillet. Det er fjollet, at de har en turistattraktion, Falsterbo Fyr, liggende for enden af en sti, hvor spillerne skyder hen over. Kender du de bjørne, man kan skyde til måls efter i et tivoli?
   Den lille hytte med skorstenen ville være helt vidunderlig en stormende efterårsnat, hvis man da ikke har et telt som dit 😉
   Mange gode hilsner til dig,
   Hanna

Comments are closed.