Geografilærere, sommervejr og opdagelsestrang

I et tidligere indlæg skrev jeg om Norgesvejr; blå himmel med drivende hvide skyer, frisk vind, lav luftfugtighed og god sigt. Det er den type vejr, der gør mig glad og forhindrer mig i at sidde stille for længe ad gangen.

DSC05124

Jeg havde til min store fortrydelse glemt en vigtig variabel i ligningen Norgesvejr, celcius! Det er ikke sjovt at være fuldstændig overophedet på en vandretur. Kroppen bruger energi på den nødvendige afkøling, mens det er meget sjovere at bruge energien på at udforske nye stier.

DSC05345

Det er på mine små ture i det varme sommervejr, at jeg lægger planer for længere ture, som her, hvor jeg er på Frilandsmuseet i Brede.

DSC05400

Det er ved den røde gård fra True ved Århus, at han overhaler mig igen, men denne gang indleder jeg høfligt en samtale om vejr og vind. Efter disse formaliteter spørger jeg nu, jeg kender allerede svaret, om han muligvis var den geografilærer, som lærte mig at Arresø er Danmarks største sø.

Jeg genkender til min overraskelse mimik og bevægelser, som var det en nær ven og ikke en person, som underviste mig i mine første skoleår. Der er noget andet, der ligger mig på sinde i min samtale med ham, vandrer han?

DSC05339

Nu tænker I måske, at det var en besynderlig ide at få? Men det er efterhånden blevet en udtalt fornemmelse, jeg har udviklet.  Til min store glæde har jeg ret, og vi får en dejlig snak om glæden ved at vandre. Hans historie på falderebet var genkendelig:

Dagen før var han faldet i snak med nogle nordmænd på stationen. De havde oppakning og vandrestøvlerne i orden. Jeg havde bare lyst til at låne deres støvler og begive mig ud på vandring med det samme…. 

Se, sådan taler en ordentlig geografilærer, en stor hilsen til ham, med ønsket om god vind og fine berigende vandreture.

DSC05435

12 thoughts on “Geografilærere, sommervejr og opdagelsestrang

  • Querida Barbara. Muchas gracias por visitar mi blog. Es muy interesante leer su análisis del arte y los artistas. También me gustó mucho la historia de su infancia en Menorca.
   Todo lo mejor,
   Hanna

 1. Pragtfulde billeder, meeeen det sidste er fantastisk
  – man føler atmosfæren springe i hovedet på een… 😉

  Ens første faglærere er alfa og omega for hvordan man kommer fra start mht “kærligheden” til et fag – jeg føler mig selv virkelig privilligeret i den henseende i en lang række fag – og så skal man heller ikke glemme de positive “igangsættelsesspark” bedsteforældre, forældre og andre kan give… “hahaha”

  Bedste hilsner… 🙂

  • Mange tak, Drake.
   Du har ret, lærere kan få en meget stor betydning for éns tilgang til et fag. Jeg har også været heldig at møde et par stykker.
   De bedste hilsner til dig,
   Hanna

 2. Så fin historie, Hanna – og morsom beskrivelse av nordmenn med oppakning og vandrestøvler. Det er vel kanskje typisk for (noen) nordmenn, men jeg må også fortelle deg at jeg for få dager siden, da jeg gikk opp Karl Johans gate i Oslo, møtte på to dansker. Vi passerte hverandre bare, men på praten dem imellom kunne jeg høre at de var danske. Og de hadde sin oppakning og sine vandrestøvler i orden – som enhver norsk fullbefaren fjellvandrer! Jeg antar at de var på vei til jernbanestasjonen for å ta tog til en stasjon “i fjellheimen”. Det fine med Norden er jo den store variasjonen; dere kan nyte fjell hos oss og vi kan nyte det danske landskapet, som jeg selv liker veldig godt.

  • Tusind tak for dit svar, Kjersti.
   Jeg blev helt rørt af din beskrivelse af de to danskere. Det var, som at blive teleporteret op i Galleri Oslo i busterminalen, hvor vi venter med en god kop kaffe og en sandwich, inden turen fortsætter med bus eller tog videre op i fjeldet. Eller vi går en tur ned på hyggelige Karl Johans gate, mens vi venter, det har vi heldigvis prøvet mange gange!
   Behøver jeg at tilføje, at vi plejer at være iført vandrestøvler og rygsæk, som fullbefarene fjellvandrere 😛
   Det er dejligt, du synes om det danske landskab. Der er faktisk en nordmand, Roger Pihl, som har skrevet en bog om Danmarks bjerge 😛
   Det er efter sigende gjort med stor respekt og humor, og en fin reklame for landskabet i Danmark, bogen hedder: Guide til Danmarks bjerge.
   De bedste hilsner til dig,
   Hanna

Comments are closed.