Hugin og Munin i Dunkelskov

Det vrimler med fugleunger i naturen lige nu. Blåmejser og musvitter hænger som små dunbolde ned fra grenene på en lille vandretur i Mølleådalen.

DSC04990

Solsorteunger tumler, halvt flyver hen over stien, og blishønsene har selvfølgelig kyllinger.

Men den mest spændende oplevelse har jeg på vej ind i Dunkelskov. Ja, det kalder jeg ‘Det Danske Schweiz’, fordi bladløvet er tæt, og lukker sollyset ude.
Her hører jeg hæse skig, skrig jeg ikke har hørt før. Nysgerrig afventer jeg mere action. I det samme flyver en fugl på størrelse med en musvåge ind gennem skoven som en stor elegant skygge. Men skrigene fortsætter oppe over hovedet på mig, og der sidder to ravneunger,  Waauu!
…Jeg så ingen edderkopper.

4 thoughts on “Hugin og Munin i Dunkelskov

  1. Et flot idyllisk billede – ja lydene er ofte en meget stor del af naturoplevelsen – og edderkopper larmer ikke “hahaha”… 😉

    • Næh! Du har ret, Drake, edderkopper larmer kun i eventyr. Det gør de til gengæld også i Hobitten, af Tolkien. De bander højlydt, hvæser og knirker. De bor i Dunkelskov. Dunkelskov er, som navnet antyder, meget mørk. Men i området med edderkopperne er der helt sort, som ‘et stykke midnat, der ikke er ryddet til side’. Det er ‘på grund af spindelvævene, der er bagved, over og indviklet i det andet.’ Og jeg behøver nok ikke at nævne deres størrelse? 😛
      Rigtig god weekend til dig,
      Hanna

Comments are closed.