Fra Kyst til Kyst i Danmark

Kan I huske tv programmet fra Kyst til Kyst?

Det er ét af de bedste naturprogrammer, jeg har set fra en dansk tv-produktion. Smukke spændende naturscenarier, glemte historier, eventyr og hemmeligheder.

Nu kan CIA også lære noget nyt. I deres World Fact Book er Danmarks kystlinie angivet til at være 7314 km lang, men det er helt forkert 🙂 Den rigtige længde er 8750 km efter at de nye 1:10.000 kort er taget i brug.

Hvis man brugte et målebånd, ville kystlinien være endnu længere. Der eksisterer ingen internationale regler for, hvordan man måler en kystlinie. Man kunne måle uden om stenene på stranden, og den ville blive endnu længere.

I udsendelsen medvirkede to biologer, en historiker og en botaniker. De fortalte levende om alt, hvad der var at se og opleve langs kystlinien og i havet. Udsendelsen blev også filmet fra luften, og gav dermed en meget virklighedsnær oplevelse.

Hvorfor alt den snak om Danmarks kyster? Fordi jeg elsker at vandre langs havet, og fordi det er Danmarks vilde natur.

Vi har ingen bjerge i Danmark, men vi har det vidunderlige kig til havet.

Isefjorden og Holbæk fjord er små perler. Vandstanden kan variere meget, og engang imellem bliver vigene næsten tørlagt. Billederne er fra Holbæk fjord.

Lavvande ved Holbæk fjord

Lavvande ved Holbæk fjord

Lavvande ved Holbæk fjord

Lavvande ved Holbæk fjord

Lavvande ved Holbæk fjord

Lavvande ved Holbæk fjord

God tur derude og husk den gode madpakke 🙂

13 thoughts on “Fra Kyst til Kyst i Danmark

 1. Så vackert! Nu börjar den fina våren, och jag hoppas komma ut och vandra lite mera. Min hund, Totti, är det bästa sällskap. Tack för härlig inspiration!

 2. I would think that measuring a coastline is fraught with problems. Do you measure when the tide’s in or out? Do you take an average between tides? I think I’ll leave it to the experts.
  Beautiful pictures, Hanna. Coastlines are so atmospheric.
  Cheers, Alen

  • Alen, in Denmark, the registration of the coastal length is measured by using photo taken from an aeroplane with an aspect ratio of 1: 10,000 and a pixel size of about 10 cm. The measure men and ladies follow the same rules every year for example, how far one must measure into a notch in the landscape, as well as rules for many many other tendencies in geological deposits 🙂
   You’re right, it ends up being very complicated.
   It would be much nicer with a centimetre tape measure. It would naturally require many packed lunches 🙂
   All the best,
   Hanna

 3. Lovely post Hanna! Your pictures & words make me want to get out of the house again although just now we are being battered by strong winds. Maybe the winds are coming your way? Actually I’m just planning a visit to another small wood (about 14 acres or 6 hectares) on the Ards Peninsula. I’ll try to remember to take the camera this time!

  • That’s a nice compliment considering the weather you have 🙂 I guess you are right the storm came this way but in a day or two it should brighten up with showers and sun that is very promising. If you visit Mount Stewart House you must go for the Easter Egg Trail 🙂 …and do bring you camera with you. You may hang it next to your coat so you do not forget it. Check the batteries and memory card 🙂
   All the best,
   Hanna

   • A visit to Mount Stewart as well is a possibility, maybe even lunch there! The penninsula is one of my favourite places so doing a quick audit on one of the woods there will be very enjoyable. I will take the short ferry trip from Portaferry to Strangford on the way home & if the day is good call into Castle Ward.

 4. Spændende med opmåling af kystlinien… De bedste hilsener fra en der også elsker at vandre langs kysten 🙂
  Sandløber

  • Jeg tror, det ville blive en meget meditativ oplvelse, hvis man anvendte et målebånd 🙂 🙂
   Mange gode hilsner til dig, Sandløber,
   Hanna

Comments are closed.