Nordlys

Har I oplevet nordlys?

Vi var engang på Knudshoved Odde. Ja, jeg har en forkærlighed for kystlandskaber. Vi havde ikke kamera med, så billederne her er fra et senere besøg

Det er november, 12 graders varme, blå himmel og en frisk vind. Rygsækken er pakket med vand, proviant og trangia.

Vi er på vej ud i Storebælt ad en odde, der stikker 15 km ud i havet. Vi er på opdagelse, for hvordan ser et landskab ud, der er eksponeret for elementernes rasen.

Vi går gennem skov efter et kig ind i en stor velbevaret stendysse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har svært ved at forestille mig bakker i terrænget helt ude på spidsen, men jeg bliver overrasket. Det er en vidunderlig oplevelse at vandre med vand på begge sider. Brombærbuske og andre vækster trives godt i det her miljø.

Vi gør ophold flere steder undervejs og sen eftermiddag tilbereder vi vores mad i trangiaen.

Efter maden er det tid for at gå tilbage mod Vordingborg. Inden vi ser os om, er mørket faldet på, og der er overraskende mørkt herude. Mens vi roder rundt i plovfurerne på markerne, får vi endelig vendt os rigtigt med retning mod byen.

Og det er nu vi ser det, et rødt bølgende tæppe, og vi ved, at det er nordlyset der optræder lige for næsen af os. Vi har aldrig glemt det, og nu kan I faktisk opleve det i morgen.

Klik i billedet for at se mere –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

knudshoved odde - kort

knudshoved odde - kort.jpg stort

6 thoughts on “Nordlys

 1. Jeg nød at eventyr, Hanna. Det er et smukt område og er ideel til en behagelig gåtur langs kysten. Nordlys kan ses her, men jeg har aldrig haft mulighed for at opleve dem. Måske i fremtiden.
  Cheers, Alen

  • Hej Alen. Måske kan du se nordlys i aften, hvis du er i nærheden af Hartburn. Det skulle blive relativt klart hen over natten. Take a look here at SpaceWeather
   Keep an eye out 🙂
   Hanna

 2. I december var vi i Norge for at se det.
  Og det lykkedes også. Det er en oplevelse man aldrig glemmer.
  Nåede du at komme ud at se det den 9.??
  Jeg læser så først dit blogindlæg nu, så jeg er gået glip af det.

  • Hej Linda. Jeg oplevede det på Knudshoved Odde, og det var en uventet fantastisk ‘bonus’ 😀 Der var buldermørkt, og meget langt til Vordingborg, som var nærmeste by/lyskilde

Comments are closed.