Maglesø – Alpe d’Huez på Midtsjælland

Jeg kom forbi på cykel, forbi Maglesø – Var det modvinden, sidevinden eller forkert gearing? Måske var cyklen for tung, eller var det virkelig min form, der var blevet så dårlig? Det var det! I de midtsjællandske alper bliver man udfordret både til fods og på cykel.
Her ved Maglesø havde Post Danmark Rundt 2011 pointspurt ved Mørkemosebjerg, der ligger lige efter Brorfelde.

Maglesøvej

Nede ved søen

Dette enestående geologiske istidslandskab består af en god snes markante, fladtoppede bakker, adskilt af dybe slugter og lavninger med stejle sider. Maglesø, Grøntved Sø og Igelsø opfylder tre af disse lavninger. Dannelsen af dette storstilede bakkelandskab er tilsvarende interessant. Den geologiske model forklarer, at grusmaterialerne i bakkerne er aflejret i søer i en smeltende gletsjer i slutningen af sidste istid. Da gletsjerisen senere smeltede væk, lå søaflejringerne tilbage som fladtoppede bakker, mens lavningerne markerer de tidligere isvægge omkring søerne. Et sidste gletsjerfremstød har lagt et dække af moræneler over gruslagene, men i øvrigt kun påvirket landskabet ganske svagt.                                                    *Danmarks Naturfredningsforening, 2009

This slideshow requires JavaScript.

Området omkring Maglesø med landevejene.
Klik i billedet for mere information!

Vil I på en vandretur i området, så husk vandtæt fodtøj eller sandaler, hvor vandet har frit afløb ❤ God tur!