Hardangerjøkulen a Norwegian glacier

Her kommer min norske fjeldfører 🙂 Nej, det passer ikke helt, og dog lidt alligevel. Hans navn er Dag Lindebjerg. Sidste år gik han af på pension. Det betyder bare, at han nu arbejder hjemmefra, når han ikke er ude og løbetræne.

Jeg elsker hans smittende begejstring for fjeldet, for sport og for livet. Det er sådan, han er blevet min fjeldfører, og jeg holder meget af at se hans inspirerende færden i fjeldet, og få nye spændende fortællinger fra Norge.

Hardangerjøkulen har jeg hørt om fra nogle venner. De er danskere, og uvidende om fjeldet. De var taget op på bræen, og ganske som i filmen fra NRK, blev det tåget.
Det viste sig næste dag, at de havde været en hårsbredde fra at styrte ned, og kun deres held reddede dem fra det, der kunne have betydet døden.

Click the picture for NRK’s film about the Norwegian glacier, Hardanger Jøkulen

Norge_0013

Klik i billedet for at se filmen om Hardangerjøkulen.

Min personlige fortolkning af Dag Lindebjergs store succes er, at han elsker, hvad han laver. I kan se interview og glade billeder fra hans virke her.

Harvest er et nyt spændende norsk net magasin. De skriver her om Røde Kors’s hjælpearbejde og kurser for frivillige i Finsefjeldet. Se de interessante og flotte billeder her.

8 thoughts on “Hardangerjøkulen a Norwegian glacier

  • Kære Bente. Billedet er taget nord for Hardangerjøkulen, i Tafjordfjella. Hytten i baggrunden er Pyttbua.
   Jeg har heller ikke været på Hardangerjøkulen, men fryder mig over Dag Lindebjergs reportage.
   Mange hilsner,
   Hanna

 1. Entusiasme er måske et overset ord, det er ikke noget der kan tillæres – det er der eller kommer af sig selv hvis det kommer – det er pragtfuldt at være i selskab med een der er angrebet af denne begejstring for et givent emne – stort set lige meget hvilket emne – eneste risiko er at det smitter… 🙂

Comments are closed.