February

…det var februar som kom

IMG_0243

IMG_0290

IMG_0254

IMG_0277

IMG_0293

Så kom den næste, han var lystigmager, han var direktør for komedierne, maskeraderne og al den fornøjelse der kan findes på. Hans rejsegods var en stor tønde.

“Den skal vi til fastelavn slå meget mere af end katten!” sagde han. “Jeg vil fornøje andre og mig selv med, for jeg har den korteste levetid af hele familien; jeg bliver kun otteogtyve! ja, måske skyder man en dag til; men det gør lige meget. Hurra!”

“De må ikke skrige så højt!” sagde skildvagten.

“Jo vist må jeg så!” sagde manden, “jeg er prins Karneval og rejser under navnet Februarius!”

Nu kom den tredje; han så ud som bare faste, men knejsede, for han var i familie med “de fyrretyve riddere” og var vejrprofet; men det er ikke noget fedt embede, derfor priste han fastetiden. Hans pynt var en dusk violer i knaphullet, men de var meget små.

Tolv med posten, Et eventyr af Hans Christian Andersen

IMG_0298

IMG_0336

IMG_0345

IMG_0353

IMG_0354

21 thoughts on “February

  • Jeg elsker nysne. Det var en flot tur 🙂
   Vejret har været meget anderledes denne vinter på grund af en vindretning fra øst.

  • Dear Barbara. Hans Christian Andersen and the philosopher Soren Kierkegaard helped to shape the Danish Golden Age, together with eg the painters; Eckersberg, Købke, Lundbye and Skovgaard.
   It was amazing artists who helped to restore Denmark with a new identity. Denmark had many difficult problems at that time.
   Un fuerte abrazo,
   Hanna

 1. Kre Hanna,

  TAK for sknne fotos fra vort hjemlige sogn; de fotos, du havde taget i Sver,var ogs meget fine, vi elsker Sverige og har besgt landet hvert r i de sidste 30 r Hj hilsen Mira

  • Kære Mira
   Tak for ordene 🙂 Billederne til February tog jeg over to dage. Den sidste dag vandrede jeg gennem Mølleådalen og ud til Dyrehaven. Det var imidlertid ved at blive mørkt og derfor er de sidste billeder det også. Men stemningsfuldt er det at se dyrene i halvmørke.
   Håber jeg har bidraget med gode minder til dig 🙂
   Mange hilsner til dig,
   Hanna

 2. Hej Hanna! Härliga turer i de nordiska länderna! Du har en skön ton i språk och bild – jag tror jag följer med dig en bit på vägen!

 3. Hanna, jeg fandt, at interessant, fordi jeg ikke ved meget om Hans Christian Andersen andet end at han var en berømt dansk forfatter. De ord, du har citeret minder mig om en gammel nordlige English folkesang om kommende påske, som er ganske passende. Smukke billeder. Du er heldig at have så koldt og klart vejr. Vi har stadig regn og elendighed over her. But what the hell.
  Cheers, Alen

  • Dejligt at høre fra dig, Alen 🙂
   HC Andersen skrev nogle meget fantasifulde eventyr med stor kærlighed til poesien. Der er mange lag i hans fortællinger, og det betyder, at man også i dag kan have et stort udbytte af at træde ind i hans verden.
   HC Andersen havde et stort focus på, hvordan vi mennesker opfører os overfor hinanden. Det beskriver han med stor indsigt og viden.

   Der er et vejrskifte på vej til Danmark i dag, regn! 👿

   Apropos elendighed, har du læst Michael Booth’s ‘Scandinavian miracle”, The Guardian? But what the hell.
   All the best,
   Hanna

   • Re Michael Booth. I’m just reading through it now. It reads like the kind of article that’s written for entertainment and to stir up a bit of controversy among the more enlightened sections of society. So far as I’m concerned, if Scandinavia doesn’t have the Jeremy Kyle Show, as he states, then that cancels out all of his negative points.
    Anyway, tonight I shall be watching the final two episodes of The Bridge, and no doubt picking up some more Danish and Swedish words to add to my vocabulary.
    Tak og farvel Hanna

   • “Der går sjældent røg af en brand, uden der er ild”
    Broen er en fed serie 🙂
    God fornøjelse!
    Selv tak og farvel Alen

 4. Hej Hanna, I must thank you so much for posting these gorgeous photos of my homeland. I truly enjoyed every one of them. Magical. I also borrowed one of the HC Andersen phrases you posted, to use in my semi-regular posts about Learning Danish. i will re-blog this post so others can see how wonderful Denmark is!! Tusind tak, Amanda

  • Dear Amanda. Thank you for your very kind words. Some of HC Andersen’s texts can be difficult to read because he uses an old-fashioned Danish language, a language full of symbolism. But it is great reading 🙂
   All the best,
   Hanna

Comments are closed.