Hiking in Dørfallet, A Great Canyon in Norway

Den smalle og dybe kløft er som et øksehug i det ellers flade landskab.*

Jeg havde set et billede af Dørfallet i en smuk bog, min ven havde givet mig i fødselsdagsgave efter megen slidtage på bibliotekets udgave:

Rondane og Femundsmarka, Med Tilgrensende Fjellstrøk, Fra Hytte til Hytte*

Jeg var blevet så nysgerrig efter at opleve dette relative flade fjeld, med en pludselig afgrundsdyb kløft, og det var ikke nogen skuffelse. Da vi forlod stedet, blev vi ved med at vende os om, for på ganske kort afstand, var kløften ikke til at få øje på.

På afstand er man ganske uvidende om den smukke canyon

På afstand er man ganske uvidende om den smukke canyon

Dørfallet

Dørfallet

Et par kilometer fra Dørfallet fandt vi Myfallet, der har en samlet faldhøjde på 100 m.

Myfallet, Venabu Fjellet

Myfallet, Venabu Fjellet

Myfallet

Det består af 3 imponerende vandfald

Myfallet består af 3 imponerende vandfald

2 thoughts on “Hiking in Dørfallet, A Great Canyon in Norway

  • Hi Alen. Jeg tror, reklamer har en ringe indflydelse på mig. Der er dog lige én undtagelse; rejser gennem interessante geologiske og kulturelle landskaber, det pirrer min nysgerrighed. Dørfallet skuffede ikke!
   Nu generer det mig, at jeg ikke har været i det nordlige Jylland på et ordentligt hike. Men det skal planlægges godt. En tur i foråret vil være ideelt, så mere om det senere.
   Mange hilsener
   Hanna

Comments are closed.