Hiking in Halland and The Battle at Fyllebro

Vi har været her før, ved Danska Fallet. Nu hvor vi er i nærheden, må vi bare se stedet igen. I den store å, Assman findes Danska Fallet, der består af en række vandfald, hvor det største har et lodret fald på cirka 35 meter.

Danska Fallet

Vandfaldene ligger i et naturreservat på 70 hektar cirka 2 kilometer syd for Simlångsdalen i Halland. Det største vandfald har et lodret fald på omkring 35 meter.

Udtrykket Danska Fallet stammer fra en legende:

Efter slaget ved Fyllebro den 17. august 1676 i krigen mellem danskere og svenskere under Karl XI, var en lille del af den samlede danske hær flygtet op langs Fylleån, hvor de forsøgte at skjule sig.

En gruppe nåede så langt som til skovene ved Assman åen tæt ved Simlångsdalen. Ifølge legenden forsøgte danskerne at krydse en hængebro over vandfaldet i Assman åen. Svenskerne skulle have jaget dem op på broen, og da de var flest skar man broen ned. Broen blev kastet ud i vandfaldet, og mange danskere må være faldet i og omkommet☂

Har I lyst til mere smuk naturvandring finder I Skedalaskog, også på hovedvej 25. Der er parkering ved Torvsjön. Her udgår 3 afmærkede ture, af varierende længde.

☂WIKIPEDIA

2 Comments on “Hiking in Halland and The Battle at Fyllebro

  1. Det er underligt hvordan i hvert land i hvert århundrede, lige tilbage i historien, der var hære kæmper andre hære. Men jeg formoder, at det har skabt den moderne verden som vi kender den. Fantastiske billeder, Hanna. Vandfald altid brændstof til fantasien.
    Alen

Have you experienced anything like this? Your comment or your story is very much appreciated!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: