Fredensborg Slot

Some years ago we visited Fredensborg Palace together with some friends after a memorable picnic in Gribskov just on the other side of Esrum Lake.
Today the weather is cold and grey but I learned that Fredensborg Palace, the beautiful garden and the lake are always worth a visit.

The Crown Prince Couple Frederik and Mary live in Fredensborg, and Queen Margrethe and Prince Henrik often use the palace as a summer residence.
Fredensborg Castle has many anniversaries for the royal family.
The queen has often expressed happy feelings about the palace. She has always felt comfortable in the house and the lovely surroundings.

Nordmandsdalen is an amphitheatre where the sculptures in human size envision Norwegian and Faroese hunters, fishermen and farmers.
If you wander around in your own thoughts you might easily get the feeling of being watched.
The sculptures were finished in 1784.

If you want to visit Esrum Lake you can rent a canoe and a tent. For further information look here: Velkommen til Kano- & Kajakcenter Esrum Sø

Wish you all some lovely summerdays.
…and don’t forget your packed lunch.

23 thoughts on “Fredensborg Slot

 1. Jeg har faktisk vært på Fredensborg, men det er meget lenge siden – nå frister det igjen 🙂
  Gratulerer med en fin blogg!

  • Rigtig mange tak, Rune. Jeg er glad for, at Danmark har noget at tilbyde dig, fordi Norge betyder så meget for mig 🙂
   Det er i Norge jeg har haft de bedste og mest udfordrende oplevelser. Det er jeg meget taknemmelig for!!
   Fredensborg Slot har åben for den private have i Juli måned mens kongefamilien er bortrejst. Det var en stor oplevelse at besøge haven.
   Mange hilsner til dig,
   Hanna

  • Thank you 🙂
   Just on the other side of the lake is the biggest and the eldest forest in Denmark.
   The palace and garden are stunningly planned. Full of surprises ❤

 2. Meget flotte billeder som sædvanlig (havde jeg nær sagt) – Fredensborg Slot er i mine øjne et af de smukkeste slotte i Danmark, i hvert fald øst for StoreBælt – meget inspirerende både bygninger og haveanlæg… 🙂

  • Du må godt sige som sædvanlig, du skal ikke høre et ondt ord 🙂
   Ja! Det er et smukt sted, med en usædvanlig dejlig atmosfære. Jeg har oplevet slottet på alle årstider og i alle vejrlig, og det står distancen 🙂
   Hvad med vest for storebælt?

   • Ja vest for der ligger alle de andre, nej der er mange flotte slotte og herregårde på begge sider af StoreBælt – de privat ejede har måske problemer i det faktum at der er så mange – det kniber med at få ækonomien til at hænge sammen, da der er store omkostninger forbundet med vedligeholdet… 🙂

    Augustenborg Slot er i mine øjne overset af mange, måske pga det i en periode har været sønderjysk amtslig psykiatrisk hospital fra 1932 til 2015 – men hofsnogene før i tiden har sgu nok været farligere.

    Så er der jo Schloss Gottorf i byen Schleswig, men det er jo tysk nu – desuden så er jeg nok også inhabil, da det var min nørtliggende legeplads nogle år af min barndom… 🙂

    Men det er sandt at mener Fredensborg er et af mine favorit slotte… 🙂

   • Sønderjylland er et område, der er værd at udforske. Tak for info, Drake 🙂
    Schloss Gottorf ser fantastisk ud!!!

   • Det mig at du siger sådan, jeg er vild med det slot og mindes med glæde alle de timer der blev brugt der – også de venlige kustoder der altid havde tid til os “naboer” – det har i øvrigt været officiel kongeresidens nemlig Frederik d. 1 – desuden Christian d. 9. er faktisk født på slottet.

Comments are closed.