Prøv en vertikal vandring i weekenden

Kender I Frederiks Kirken, Marmorkirken?
Marmorkirken
Jeg var der som barn sammen med min mor. Det var nærmest en grænseoverskridende oplevelse, fordi der var mørkt med flere stejle trappeløb samt vindeltrapper på vej op til klokketårnet.
For et par år siden gik jeg forbi kirken på vej hjem. På et skilt uden for kirkedøren blev der annonceret en guidet tur op i tårnet. Dagen efter genoplevede jeg en uhyre spændende vertikal vandretur. På baggrund af de mange synsindtryk blev det også klart for mig, hvorfor oplevelsen havde været så stærk, da jeg var barn.
Galleriet i Mormorkirken
Udsigten fra tårnet på Marmorkirken, Frederiks Kirke

Fra tårnet på Marmorkirken ses Operaen

Fra tårnet på Marmorkirken ses kongehusets bolig, Amalienborg med Operaen i baggrunden

Marmorkirkens tag under reparation

Frederik den 5. lagde grundstenen til kirken i 1749, men kirken blev først færdig og indviet i august 1894.

Malere på heftig opgave

Inden malerne kunne betræde ydersiden af Marmorkirkens store kuppel, måtte de gennemgå et erhvervsklatrekursus, og sikkerhedsmøder med Arbejdstilsynet forsinkede projektet med tre måneder.

2 thoughts on “Prøv en vertikal vandring i weekenden

  1. Hej Hanna. Tak for det. Kirkerne er meget spændende steder at besøge. Alle er forskellige, og de har alle deres egne historier at fortælle. Den er meget smuk.
    Alen McF

    • Hi McEff
      It is also my experience. It’s often the story about the church that arouses my interest. Small humble churches can take form of large monuments, if you can get access to local archives. Best wishes Hanna

Comments are closed.