NATURABSTINENSER PÅSKEDAG?

Jeg får altid et akut tilfælde af naturabstinenser efter en tur i Sverige. Er det samværet med dejlige mennesker kombineret med stor natur, der efterlader et stort tomrum?

Det dur ihvertfald ikke med en park, en idyllisk sø eller lignende. Det kræver større vidder. Sjællands nordlige strande er et godt alternativ, og Tisvildeleje Strand er fantastisk –

Fra stationen ned til stranden er der 10 minutters gang. Undervejs passerer man den lokale købmand og bager. Her er der mulighed for at proviantere. Fra Tisvildeleje kan man fortsætte ad stranden ned til Melby Overdrev. Herfra kan I tage toget fra Melby station tilbage til Hillerød. Der er også mulighed for at gå ud igennem Tisvilde Hegn og tilbage langs stranden. Skoven er meget udansk og steder meget kuperet. Vegetationen er  meget varieret og det anbefales at ha´ et godt skovkort med. Der er etableret flere afmærkede ruter. De byder på en rig oplevelse. Lidt tilbage i skoven ligger Tibirke Kirke, der er et besøg værd. Klik i billedet, for at læse historien om kirken

Den forsvundne landsby Torup, eller resterne af den, ligger midt inde i skoven. Historien fortæller, at folk forlod de 16 gårde, der lå i landsbyen efterhånden som sandet fjernede levegrundlaget for befolkningen. En mønt fra omkring år 1320, sammenholdt med andre fund, viser at landsbyen har været beboet i adskillige århundreder.