Majestic Mærsk bringing you the World

Vi har været på Langelinie for at se verdens største containerskib. Skibet blev døbt Majestic Mærsk i onsdags, og kan ses frem til i morgen søndag, hvor skibet bliver trukket ud af 4 slæbebåde med hovedmotor og hjælpemaskineri kørende. Der er ingen grund til at tage chancer, siger Kaptajn Danielsen, som oprindeligt kommer fra Vallensbæk.

IMG_5991

IMG_5933

IMG_5945     IMG_5957     IMG_5934    IMG_5974     IMG_5977

Skibet er det 2. af i alt 20 skibe af Triple-E serien som Mærsk har bestilt i Korea.
Triple-E serien: Economy of scale, Energy efficiency, Environmentally improved.

På baggrund af bulbstævnen, de 2 specielt designede motorer og de 4-bladede propeller reduceres Co2 udledningen pr. container med 37 % og det samme gælder forbruget af diesel – og så har jeg nok glemt noget!

IMG_5962

Mærsk familien har gjort det godt 😉 Den 16. april 1904 stiftedes AS Dampskibsselskabet Svendborg, og det er ingen underdrivelse, at det er gået fremad siden dengang.

Siden 1986 har Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla arbejdet som medlem af bestyrelsen i AP Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, og AP Møller Relief Foundation.

Den 16. april 2012 dør Hr. Møller efter et ildebefindende, og efterlader en formue omkring 100 milliarder ifølge flere kilder. Når jeg skriver Hr. Møller er det fordi, det var navnet, han foretrak, blandt hans samarbejdspartnere.

Ved Hr. Møllers død overtager Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, som er den yngste datter, formandskabet for disse fonde. Den første af disse fonde ejer den kontrollerende aktiepost i Mærsk-koncernen.

Majestic Mærsk stikker 16 meter, når det er lastet.

Majestic Mærsk stikker 16 meter, når det er lastet.

Maersk Triple-E specifikationer:
Længde: 400 meter
Højde: 73 meter
Bredde: 59 meter
Dødvægt: 192,800 t.
Max.speed: 23 knots / 43 km/h
Crew: 22 Normal, 34 Maximum

IMG_5981

I kan læse nyheder og historier om Triple-E skibene her: worldslargestship

Konkurrencen er hård på containertrafikken på verdenshavene, derfor lykke til med Maersk Triple-E.

 

10 thoughts on “Majestic Mærsk bringing you the World

  • Hi Seonaid. One single container can carry 8.000 pairs of sneakers. Majestic Mærsk (Triple-E) can carry 18.000 containere. That means 144 million pairs of sneakers.
   Thank you for asking 😀

  • Gracias Barbara. Fue una experiencia muy interesante de leer acerca de la compañía y visitar el evento.
   Un abrazo desde Dinamarca 😉
   Hanna

 1. Hanna, Det er et alvorligt imponerende skib. Det er så stort, at hvis jeg kører ned til kysten kan jeg være i stand til at se det fra England.
  Alen

  • Ha!Ha! Jeg skulle være gået om bord på skibet, og op på broen. Fra broen ville jeg med garanti kunne spotte Scary Mary 😀
   All the best,
   Hanna

 2. Som sædvanlig pragtfulde billeder og masser af infos også – læste om at den lille havfrue skulle ha’ besøg og tænkte at det sikkert var en gæst der fyldte noget i omgivelserne – et fascinerende syn – den gamle skibsreder gjorde et imponerende arbejde, håber for både kompagniet og for Danmark at de yngre generationer har lært lidt eller lært nok af hans flair for at drive forretning… 🙂

  • Tak for det, Drake. Jeg blev imponeret, da jeg dykkede ned i historien omkring Mærsk. Det var også interessant at besøge Langelinie. Begivenheden bar præg af en uhyre velfungerende organisation, med stande langs kajen, der henvendte sig til et meget bredt publikum.
   De medarbejdere fra Mærsk som jeg var i kontakt med, var meget veloplagte. Et arrangement som Mærsk kan være tilfreds med.
   Mange hilsner,
   Hanna

  • Hi Carlos. The ship could be seen at a great distance, as a high-floor property. I have updated my post with a link to Maersk’s website. Here you can see Majestic Maersk be built in Korea, filmed in time-lapse.
   I wish you a great week too.
   All the best,
   Hanna

Comments are closed.